huawei-logo
6 januari 2016 door in Huawei.

In juli van afgelopen jaar, gaf Huawei als doelstelling voor het jaar om 100 miljoen smartphones te verkopen. In december kon het bedrijf als melden dat deze mijlpaal gerealiseerd was, en nu is te melden dat Huawei in 2015 in totaal 108 miljoen smartphones verkocht heeft, met een omzet van zo’n 18,6 miljard euro.

Groei van Huawei

Huawei blijft wat dat betreft dus maar groeien, als we bijvoorbeeld kijken naar het jaar 2014 waarin het 75 miljoen smartphones wist te verkopen. Momenteel behoort Huawei tot de top 3 van smartphonemakers in de wereld, achter Samsung en Apple. Huawei heeft onderzoek gedaan naar de naamsbekendheid van het merk, waaronder in Nederland. Hieruit blijkt onder meer dat de naamsbekendheid in Nederland toegenomen is met maar liefst 73 procent.  De wereldwijde naamsbekendheid zou op 47 punten komen te staan, op de Net Promote Score. Hiermee bepaalt Huawei bijvoorbeeld de derde wereldwijde plaats.

Succes van Huawei

Het succes van Huawei zal toe te kennen zijn aan de kwaliteit van de smartphones die het verkoopt, voor een prima prijs. Zo worden de high-end telefoons van Huawei (de P-serie voor de normale gebruiker en de Mate-serie voor de grotere telefoons) erg goed ontvangen, en heeft Huawei ook in samenwerking met Google een Nexus telefoon uit mogen brengen; de Nexus 6P.

Onlangs werd er nog een nieuwe Mate telefoon door Huawei aangekondigd, die overigens ook naar Nederland komt, en is de verwachting ook dat Huawei binnenkort met de Huawei P9 op de markt komt. Hoewel die eigenlijk al tijdens het CES in Las Vegas verwacht werd, zal het nog even wachten zijn op het nieuwste vlaggenschip van Huawei.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones