Huawei verkocht tot nog toe 100 miljoen telefoons in 2017

Huawei verkocht tot nog toe 100 miljoen telefoons in 2017

Huawei blijft maar door denderen. De van oorsprong Chinese telefoonfabrikant maakt vandaag namelijk bekend dat het maar liefst 100 miljoen telefoons heeft weten te verkopen gedurende de eerste drie kwartalen van de huidige jaargang. In de toekomst wil men zich hierbij nog meer richten op de high-end markt.

Dat maakt Yu Chengdong, CEO van Huawei’s telefoontak, vandaag bekend in een interview met de website ChinaDaily.com.

Huawei is inmiddels een gevestigde naam in de telefoonwereld. De fabrikant is sinds enkele jaren ook in Nederland actief. De strategie die het bedrijf volgt is hierbij door de jaren flink veranderd. Waar het bedrijf eerst voornamelijk bekend stond om zijn uiterst goedkope telefoons, lijkt dat beeld de afgelopen jaren steeds meer te kantelen. Huawei bewijst onder andere met zijn Mate-serie immers ook prima high-end telefoons af te kunnen leveren bestemd voor een compleet andere doelgroep. Deze gewijzigde strategie legt de Chinezen geen windeieren, zo blijkt vandaag. De directeur van de telefoontak maakt namelijk bekend dat men gedurende de eerste drie kwartalen van 2017 maar liefst 100 miljoen telefoons heeft weten te verkopen. Een uiterst sterke prestatie.

Groei, groei en nog eens groei

Nog knapper is het om te bedenken dat hierbij het vierde kwartaal, waarin doorgaans de meeste telefoons worden verkocht vanwege de feestdagen, hier nog bij moet komen. Zodoende stevent men op een waar record af. Verder maakt Chengdong bekend dat de omzet van januari tot en met september met maar liefst 30 procent is toegenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Deze groei in omzet heeft men vooral te danken aan het toegenomen aantal verkooppunten. Inmiddels kun je telefoons van de fabrikant in maar liefst 42300 webshops, winkels en outlets wereldwijd bemachtigen. Uit het interview blijkt tevens dat Huawei globaal gezien maar liefst 10000 man personeel in dienst heeft. Dit personeel gaat zich de komende jaren eveneens meer richten op de high-end markt.

Meer focus op high-end

Huawei gaat zich namelijk steeds meer richten op het bedienen van de high-end markt. Een voorbeeld van een dergelijk toestel is de Huawei Mate 10 Pro, welke afgelopen maand werd gepresenteerd in M√ľnchen. Dit toestel combineert een fraai uiterlijk met uitstekende specificaties en zit bovendien boordevol innovaties, zoals een processor die overweg kan met AI. Huawei wenst zodoende een concurrent te worden voor Samsung en Apple. Deze laatste heeft men overigens onlangs gepasseerd op de ranglijst van bestverkopende telefoonfabrikanten ter wereld. Huawei staat momenteel op nummer twee en moet enkel Samsung voor zich dulden. Apple gaat er vandoor met het zilver.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones