Huawei verkoopt 13 miljoen EUR aan P20’s in 10 sec

Huawei verkoopt 13 miljoen EUR aan P20’s in 10 sec

De eerste flash sale van Huawei P20 en Huawei P20 Pro vlaggenschepen heeft de Chinese smartphone fabrikant 100 miljoen yuan opgeleverd. In slechts tien seconden vlogen de Huawei vlaggenschepen over de toonbank in China.

Vorige week donderdag kun je in China de Huawei P20 en P20 Pro voor het eerst kopen. De eerste lichting vlaggenschepen vlogen de winkels uit. In totaal werd er voor 100 miljoen yuan aan vlaggenschepen verkocht, omgerekend in euro’s circa 12,86 miljoen euro.

Huawei P20 en P20 Pro vliegen de winkel uit

Het nieuwe vlaggenschip van Huawei is populair! In de eerste tien minuten dat de Huawei P20 vlaggenschepen beschikbaar waren in China is er voor 100 miljoen yuan aan toestellen verkocht. De prijs van een Huawei P20 begint bij 3700 yuan terwijl de duurdere Huawei P20 Pro bij 4000 yuan start. Uitgaande van 4000 yuan mogen we wel aannemen dat er zo’n 25 duizend toestellen over de toonbank zijn gegaan. Het indrukwekkende succes in China geeft een idee van hoe het in andere markten kan gaan met de camera smartphones. De vlaggenschepen zijn op dit moment al beschikbaar in Nederland. Men verwacht dat met name de Huawei P20 Pro populair is. Het duurste toestel in de P20 lijn is voorzien van drie krachtige hoofdcamera’s. De Chinese fabrikant heeft een verkoopdoelstelling van 20 miljoen stuks.

Huawei P20 en P20 pro

Huawei P20 en Huawei P20 Pro

Afgelopen maand heeft Huawei twee voortreffelijke camera smartphones gelanceerd. Zowel de Huawei P20 als de Huawei P20 Pro zijn voorzien van de beste camera’s binnen de smartphone markt. De Huawei P20 is een aantrekkelijke geprijsd vlaggenschip. De telefoon is super snel dankzij de Kirin 970 processor met 4 GB aan werkgeheugen. Het toestel is gemaakt van sterk glas en heeft een groot 5,8 inch beeldscherm met slanke inkeping (notch). Aan de achterkant tref je een duo hoofdcamera’s van camera maker Leica. Het tweetal bestaat uit een optisch gestabiliseerde 12 megapixels camera en 20 megapixel zwart-wit camera. Het toestel beschikt over een uitgebreid camera menu.

Met de Huawei P20 Pro gaat de fabrikant nog een flinke stap verder. De smartphone voldoet aan alle premium eisen van 2018. Je krijgt een groot 6,1 inch OLED beeldscherm met slanke randen rondom. Ook de P20 Pro heeft een notch met 24 megapixel selfie camera. De krachtbron is dezelfde Kirin 970 processor maar dan met 6 GB aan werkgeheugen. Het toestel is waterdicht (IP67) en beschikt over een flinke 4.000 mAh accu. De Huawei P20 Pro is gemaakt om foto’s mee te nemen. Aan de achterkant prijken niet twee maar wel drie krachtige Leica camera’s. Daar vind je de indrukwekkende 40 megapixel primaire camera met 20 megapixel zwart wit camera en 8 megapixel telelens. Camera testsite DxO Mark beoordeelde dit vlaggenschip met een monster score van 109 punten. Daarmee staat de smartphone 10 punten boven de uitmuntende Samsung Galaxy S9 Plus.

Zowel een Huawei P20 Pro abonnement als Huawei P20 abonnement zijn nu verkrijgbaar bij de geselecteerde providers.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones