Huawei verkoopt meer toestellen in juli dan Apple

Huawei verkoopt meer toestellen in juli dan Apple

Volgens het laatste rapport van Counterpoint heeft Huawei in juli van dit jaar meer smartphones verkocht wereldwijd dan Apple. Daarmee schuift de Chinese smartphone fabrikant voor het eerst door naar de tweede plaats van smartphone fabrikanten. Een positieve bevestiging van de plannen van het Chinese concern.

Volgens het Market Pulse onderzoek van Counterpoint heeft Huawei net iets meer smartphones verkocht in juli 2017 dan Apple. Samsung blijft natuurlijk de absolute nummer een met een nog groter markt aandeel. In het eigen land is de Chinese fabrikant al een aantal kwartalen achter elkaar de grootste fabrikant. Daar wordt Huawei wel achtervolgt door Oppo en Vivo. Apple heeft wel de best verkopende smartphone in juli.

Counterpoint Smartphoneverkopen wereldwijd

Huawei nummer twee smartphone fabrikant

Het onderzoek van Counterpoint zet het marktaandeel van Huawei net iets boven dat van Apple op zo’n 12 procent. De nummer één smartphone fabrikant, Samsung, heeft een marktaandeel van net iets meer dan 20 procent. Met de resultaten in juli weet Huawei voor het eerst Apple te overtreffen in smartphone verkopen, een belangrijke mijlpaal voor de Chinese smartphone maker. Huawei heeft hoge ambities en wil uiteindelijk de nummer één smartphone maker van de wereld worden. De cijfers laten zien dat de fabrikant op de goede weg is. Geen wonder met voortreffelijke vlaggenschepen zoals de Huawei P10 en voordelige smartphones als de Honor 6A.

Deze week presenteerde de Chinese nummer één smartphone verkoper haar nieuwste vlaggenschip processor, de Kirin 970 processor. De CEO van de Chinese fabrikant, Richard Yu, vertelde tijdens een Keynote op IFA 2017 in Berlijn hoogst persoonlijk over de capaciteiten van de nieuwe smartphone krachtbron. De Kirin 970 is in kloksnelheid niet hoger geworden dan de Kirin 960 processor uit de Huawei P10 en Mate 9. Toch verwachten we een geweldige sprong in prestaties dankzij de nieuwe 10nm fabricage proces en de speciale AI chip. Hier lees je alles over de nieuwe Kirin 970 processor.

Counterpoint over Huawei

Counterpoint’s onderzoeksdirecteur Peter Richardson legt uit dat de nummer twee positie van Huawei tijdelijk zal zijn. Want de verversing van de Apple iPhone staat voor de deur. 12 september zien we namelijk de nieuwe lichting. Het is ook precies de reden waarom Huawei in juli de positie van de Amerikaanse fabrikant kon overnemen. Apple fans wachten namelijk tot de lancering van de nieuwe lichting. Denkend in die lijn, is het logisch dat Huawei in augustus en misschien zelfs september ook op de tweede positie kan eindigen. Vanaf oktober zal de Chinese fabrikant weer serieuze concurrentie krijgen van de nieuwe iPhones. Richardson meent daarnaast dat de verkooppotentie van Huawei op dit moment te gelimiteerd is om een echte stap te nemen richting de nummer twee positie over een jaar.

Apple iPhone 7 verkoopt het best

Counterpoint haalt één smartphone uit alle verkoopcijfers die absoluut het meest verkocht wordt. De iPhone 7 heeft een marktaandeel van 4 procent. Er zijn kleine fabrikanten die staan de springen voor een dergelijk marktaandeel. De nummer twee smartphone in de wereld in juli is de Apple iPhone 7 Plus en volgt de populaire Oppo R11.

Counterpoint Smartphone verkopen juli 2017

Toekomst smartphone markt

Tarun Pathak van Counterpoint bespreekt de toekomst in de rapportage van het Counterpoint onderzoek. Hij meent dat de groei van de Chinese merken als Huawei, Oppo en Xiaomi niet genegeerd kunnen worden. Ze worden serieuze spelers in de smartphone markt. De Chinese fabrikanten hebben een dominante positie in belangrijke markten zoals China, Europa en Azië. De merken groeien niet alleen in smartphone ontwerp, maar ook in fabricage technieken en rijke specificaties. Pathak meldt daarbij dat Huawei, Vivo, Oppo en Xiaomi toegang hebben gekregen tot leveranciers van high tech technieken zoals full screen beeldschermen, augmented reality en geavanceerde cameratechnieken. In de laatste jaren zijn de grote Chinese spelers bijna net zo belangrijk geworden voor de supply chain als Apple en Samsung. Daarbij groeien deze ondernemingen nog elk kwartaal. Kortom, de Chinese fabrikanten zijn zo langzaam aan volwassen geworden en in de markt om te blijven.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones