28 oktober 2014 door in Huawei.

HuaweiSmartphonefabrikant Huawei heeft de Ascend Mate 7 in de eerste maand na de lancering al 1 miljoen keer verkocht. Dat maakt het bedrijf bekend via persbureau Reuters en op Twitter. De meeste exemplaren zijn volgens het persbureau verkocht in China, de thuishaven van de fabrikant. De cijfers zijn goed nieuws voor Huawei, dat in het afgelopen kwartaal dan ook meer smartphones wist te verkopen dan in dezelfde periode vorig jaar.

Huawei

Het totaal aantal verkochte smartphones in het derde kwartaal van 2014 komt neer op 16,8 miljoen. De fabrikant zegt steeds succesvoller te zijn op de markt voor high-endsmartphones. Ook in het buitenland, waaronder Nederland, wordt de vraag naar telefoons van het Chinese merk steeds groter. Het wereldwijde marktaandeel op de smarthponemarkt is inmiddels gegroeid naar 6,7 procent. Huawei hoopt zelfs binnenkort de top 3 van grootste fabrikanten binnen te dringen.

Er is echter ook tegenvallend nieuws voor Huawei. In het tweede kwartaal bereikte de telecomgigant nog een verkoop van 21 miljoen smartphones. Da aantal werd bereikt dankzij het grote succes van de Ascend P7. De verkopen zijn dit kwartaal dus gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal, maar wel gestegen ten opzichte van het derde kwartaal in 2013, toen er nog 13 miljoen toestellen werden verkocht.

Huawei Ascend Mate 7

De Ascend Mate 7 doet het – zoals eerder gezegd – verrassend goed. Met 1 miljoen verkochte exemplaren doet de smartphone het prima, zeker als je bedenkt dat het toestel wereldwijd nog nauwelijks te koop is. De phablet van Huawei is met 6,0 inch erg groot. Het scherm heeft verder een resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Het toestel draait op een 1,8 GHz-processor met 2 GB aan werkgeheugen en een interne opslag van 16 GB. De 13.0 megapixelcamera op de achterzijde zorgt voor prachtige foto’s. De Ascend Mate 7 wordt ondersteund door Android 4.4. Wanneer de Mate 7 in Nederland zal verschijnen is nog niet precies bekend, maar verwacht wordt dat het toestel eind deze maand beschikbaar zal zijn.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones