Huawei VR-team
2 juli 2016 door in Huawei.

De nummer één smartphone fabrikant van China heeft een VR-team aangesteld van meer dan 400 ingenieurs.

Het VR-team gaat virtual reality producten ontwikkelen voor consumenten, meldt de Shanghaidaily.

Huawei stapt in de VR-arena

Volgens He Gang, voorzitter van zakelijke mobiele telefoon afdeling binnen de consumenten business Group van Huawei, is Huawei van plan om zich te concentreren op ‘mobile VR’ producten als accessoires van high-end smartphones. Hij zegt dat deze producten de gebruiker een rijke ervaringen brengen en niet onbelangrijk de verkoop van mobiele telefoons zal stimuleren.

Huawei neemt geen halve maatregelen om de ‘achterstand’ van het bedrijf heeft, ten opzichte van concurrenten als Samsung, in te halen. Het heeft een team van ‘400 tot 500’ ingenieurs aangesteld voor de VR product ontwikkeling. “De perfecte VR-ervaring (in de smartphone industrie) zal niet binnen twee jaar verschijnen,” zegt He “Maar consumenten hebben het recht om de nieuwste technologieën vanaf nu te ervaren.

Huawei’s inspanningen goed voor VR-ontwikkeling

Het is niet zo vreemd dat Huawei zijn concurrenten HTC en Samsung volgt in de VR-wereld. In 2025 verwacht Goldman Sachs dat de VR en AR hardware omzet naar de 110 miljard dollar (ruim 98 miljard euro) zal bedragen. Een immense markt en VR is dan ook een hot item voor vele fabrikanten.

Huawei vr-team

In 2015 verkocht Huawei meer dan 100 miljoen smartphones en men verwacht dat dit aantal in 2016 zal stijgen naar 140 miljoen eenheden. Dit jaar zagen we ook de eerste generatie VR producten van Huawei. De Chinese smartphone fabrikant wil hiermee onder andere de verkoop van zijn vlaggenschip, de Huawei P9, stimuleren. Analisten verwachten dat het aan boord klimmen van Huawei de gehele VR-industrie een boost zal geven. Met het aanschuiven van de nummer drie smartphonefabrikant, wordt de ontwikkeling en de uiteindelijke betaalbaarheid van VR gestimuleerd.

Er werd al veel geïnvesteerd in VR-headsets en accessoires door grote bedrijven als Google en Facebook. Ook Smartphone makers ontwikkelen eigen headsets zoals Samsung en HTC. Huawei’s aanstelling van een groot VR-team laat zien dat we in de toekomst nog veel VR mogen verwachten van de Chinese smartphone maker. De eerste Quad-HD schermen uit handen van Huawei zijn ook al verschenen. De Honor V8 maakte korte metten met Huawei’s eerdere visie van Full-HD en liet ons de eerste tekenen van de nieuwe VR-weg zien.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones