Huawei werkt aan smartphone die Daydream ondersteunt

Huawei

Huawei werkt aan een smartphone die Google’s virtual reality platform Daydream ondersteunt. Het toestel moet ergens in de herfst ten tonele verschijnen. Ook heeft het Chinese technologiebedrijf de ambitie om de grootste smartphoneproducent ter wereld te worden.

Dat vertelt Richard Yu, hoofd van de afdeling consumentenelektronica bij Huawei, in een interview met The Wall Street Journal.

Virtual Reality en Daydream

Vorige maand vond in het Amphitheatre in Mountain View de tiende editie van Google I/O plaats. De zoekmachinegigant gebruikte dit podium om tal van nieuwe producten en diensten aan te kondigen. Eén daarvan is Daydream, het VR-platform van Google dat de standaard moet worden voor ontwikkelaars die VR naar Android-smartphones willen brengen. Het biedt richtlijnen, handvatten en tools om Virtual Reality in de toekomst verder tot ontwikkeling te brengen.

Google Daydream

Over de technische eisen waaraan smartphones moeten voldoen om Daydream te ondersteunen is nog niets bekend gemaakt. Clay Bavor, hoofd van de VR-afdeling bij Google, vertelde onlangs dat de huidige Android-toestellen hoogstwaarschijnlijk geen ondersteuning krijgen voor Daydream. Ook niet de allernieuwste toestellen zoals de Samsung Galaxy S7 Edge of de Huawei P9 Plus. De nieuwe lichting smartphones die standaard op Android N draaien, bieden deze optie wel.

De eerste generatie Daydream ondersteunende mobiele telefoons zouden deze herfst moeten verschijnen, zo liet Google tijdens zijn eigen evenement weten. Met welke fabrikanten het bedrijf samenwerkt om dit te realiseren, liet Google in het midden.

Huawei en VR

Eén van de smartphoneproducenten die telefoons wil lanceren die Google’s VR-platform ondersteunen, is Huawei. Topman Richard Yu laat tegenover The Wall Street Journal weten dat het nu al druk doende is om een dergelijke smartphone te produceren. Deze moet nog voor het einde van het jaar verschijnen. Meer details over de samenwerking met Google, de smartphone zelf of de applicaties die compatibel zijn met Daydream wil het hoofd van de afdeling consumentenelektronica niets kwijt.

Google Daydream

Ambitieus

Wat je Huawei niet mag verwijten is dat het niet ambitieus is. In het vraaggesprek met de zakenkrant zegt Yu dat het Chinese technologiebedrijf binnen nu en vijf jaar de grootste smartphoneproducent ter wereld wil worden met een marktaandeel van 25% of meer. “We willen de grootste smartphonemaker ter wereld worden. Het is een lange race, maar we hebben het geduld”, aldus Yu.

Op dit moment is Samsung wereldwijd de grootste smartphoneproducent. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft een marktaandeel van 23%. Op enige afstand volgt Apple met een marktaandeel van 15%. Op de derde plaats eindigt Huawei met een aandeel van 8,3%.

Het bedrijf is goed op weg om de koppositie over te nemen. In het eerste kwartaal steeg de smartphoneverkoop van Huawei met 59% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Bij concurrent Samsung bleef het niveau nagenoeg gelijk en bij Apple daalde de iPhone-verkoop in de eerste drie maanden met 16%.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones