Huawei wil 200 miljoen smartphones verkopen in 2018

Huawei wil 200 miljoen smartphones verkopen in 2018

Op dit moment is Huawei de nummer drie smartphone fabrikant in de wereld na Samsung en Apple. Het merk wil de afstand tussen de nummer één en twee dit jaar flink verkleinen. De Chinese fabrikant is van plan om 200 miljoen smartphones te verkopen in 2018.

Huawei is al een paar jaar de derde smartphone fabrikant in de wereld. In 2017 verkocht het Chinese merk een geweldige hoeveelheid smartphones, 153 miljoen stuks. Daarmee moest het alsnog Samsung en Apple ruim voor zich houden. Dit jaar is de fabrikant van plan om het verschil opnieuw te verkleinen. Tijdens de lancering van de Honor Play kondigde CEO Yu Chengdong aan, dat zijn bedrijf van plan is om dit jaar meer dan 200 miljoen mobiele telefoons te verkopen.

Huawei verkoopt 200 miljoen smartphones

Het verkoop doel van 200 miljoen door Yu Chengdong betekent dat Huawei 30% meer toestellen zal moeten verkopen in vergelijking tot vorig jaar. De CEO van de onderneming is vol vertrouwen. In de afgelopen zeven jaar zag de smartphone fabrikant de verkopen 51 keer toenemen.

Huawei is op dit moment de nummer drie smartphonemaker in de wereld. In thuisland China is het merk nummer één. Huawei heeft daarbij veel hulp van dochtermerk Honor. De voordelige dochter behoort ook tot de top 10 beste merken. Huawei maakte dit jaar indruk met de lancering van de Huawei P20 Pro. De eerste smartphone met drie camera’s. De veelzijdige camera smartphone werd door DxO Mark beoordeeld als beste camera smartphone van het moment.

Gevaar uit China

Terwijl Huawei van plan is om Apple en Samsung te onttronen dreigt er gevaar vanuit China. Daar zijn Oppo, Vivo en Xiaomi merken die de laatste jaren indrukwekkende verkoopstijgingen lieten zien. Het drietal volgt Huawei op de voet. Xiaomi is op dit moment de nummer vier in China, maar het merk krijgt steeds meer marktaandeel buiten China. Het nieuwe Xiaomi Mi 8 vlaggenschip en de mid-range Xiaomi Mi 8 SE zijn razend populair. Afgelopen kwartaal verkocht de onderneming al 28 miljoen smartphones.

Zal het Huawei lukken de binnenlandse concurrentie voor te blijven en het gat naar de tweede positie van Apple te verkleinen? Gaat Huawei meer dan 200 miljoen smartphones verkopen in 2018?

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones