Huawei wil Apple voorbijstreven in 2 jaar tijd

Huawei wil Apple voorbijstreven in 2 jaar tijd

Huawei is ambitieus in haar doelstelling. De Chinese telefoonmaker wil binnen nu en twee jaar Apple van de troon stoten als één van de grootste smartphoneproducenten ter wereld.

Dat zegt Richard Yu, CEO van Huawei, in een vraaggesprek tegen het Engelse persbureau Reuters.

Mijlpaal

Huawei steekt haar ambitie niet onder banken of stoelen. Bij de presentatie van de financiële resultaten over het tweede kwartaal vertelde het bedrijf binnen nu en vijf jaar de grootste smartphoneverkoper ter wereld wil worden. Op dit moment moeten de Chinezen genoegen nemen met een derde plek. Samsung is de grootste smartphone ter wereld en verkoopt jaarlijks en slordige 400 miljoen mobiele telefoons. Apple volgt op afstand met ruim 200 miljoen iPhones.

Onlangs maakte Huawei bekend dat het dit jaar al meer dan 100 miljoen smartphones heeft verkocht. In 2015 had het bedrijf twaalf maanden nodig om dergelijke verkoopcijfers te realiseren, nu heeft het deze mijlpaal al na tien maanden weten te bereiken. Het succes is te danken aan toestellen als de Huawei P9 en Honor 8. Het eerstgenoemde toestel ging in minder dan een half jaar tijd ruim 6 miljoen keer over de toonbank en werd zelfs uitgeroepen tot consumentensmartphone van het jaar door de  European Imaging and Sound Association (EISA). De Honor 8 werd in twee maanden tijd ruim 1,5 miljoen keer verkocht. Tot slot belooft de Huawei Mate 9, die het bedrijf afgelopen donderdag uit de doeken deed vanuit München, een kaskraker te worden.

Gek

Richard Yu denkt dat zijn doelstelling niet overambitieus is. Hij zegt dat hij in het verleden wel vaker voor gek is verklaar, totdat hij iedereen het tegendeel bewees. “Toen we vier jaar geleden aankondigde dat we smartphones wilden verkopen, vertelde men ons dat we gek waren. Toen we zeiden dat we 100 miljoen telefoons wilden verkopen, kregen we opnieuw te horen dat we gek waren”, aldus Yu.

Hoe de topman dit doel denkt te bereiken?

“Stap-voor-stap gaan we de strijd aan met ze [Apple], innovatie-voor-innovatie. Er liggen nog meer dan genoeg uitdagingen in het verschiet. Kunstmatige intelligentie, virtual reality, augmented reality. Het is net als autorijden: bij iedere stoep of bocht ligt er een kans om de concurrentie voorbij te streven.”

Verkoopcijfers

Huawei heeft tot op heden al meer dan 100 miljoen smartphones verkocht dit jaar. Hoe zit het met de concurrentie? We beginnen met Apple, het bedrijf waar Huawei haar zinnen op heeft gezet. Apple verkocht in de maanden jul, augustus en september voor de derde keer op rij minder iPhones. Volgens de officiële cijfers verkocht het Amerikaanse technologiebedrijf 45,5 miljoen smartphones. Daarmee komt het marktaandeel van Apple op de smartphonemarkt uit op 12%. Samsung is de grootste smartphoneproducent ter wereld. De Zuid-Koreanen verkochten in het derde kwartaal 75,3 miljoen telefoons. Daarmee behaalde het bedrijf een aandeel van 20,1%.

Zoals de cijfers laten zien heeft Huawei nog een lange weg te gaan. Als het in de toekomst meer vlaggenschepen als de P9 en Mate 9 blijft produceren, dan slaagt de Chinese telefoonmaker daar wellicht in.

Wat vinden jullie van het ambitieniveau van Huawei?

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones