Huawei wint rechtszaak ten koste van Samsung

Samsung

Samsung moet 9.5 miljoen euro aan Huawei betalen. In 2016 heeft men immers patenten van Huawei in diens telefoons gebruikt zonder hiervoor compensatie af te dragen. Zodoende dient Samsung dit alsnog te doen en te stoppen met de verkoop van de betreffende telefoons. Om welke modellen het gaat, is niet bekend. Samsung beraadt zich momenteel op eventuele vervolgstappen.

Dat meldt de Zuid-Koreaanse krant The Korea Herald vandaag.

De telefoonindustrie is keihard. Bedrijven concurreren elkaar voortdurend en de druk is immens. Bovendien veranderd de markt in een ongenadig hard tempo. Dit blijkt wel wanneer je naar bedrijven als HTC kijkt. Daar waar de Taiwanezen aan het begin van het smartphonetijdperk, rond 2010, nog heer en meester waren, is het nu verworden tot een marginale speler. Jammerlijk, want aan de kwaliteit van de toestellen ligt het niet. Het toverwoord in de industrie is echter ‘innovatie’. Liefhebbers willen nieuwe designs, nieuwe functies en nieuwe belevingen. Niet voor niets kreeg Apple jarenlang forse kritiek omdat men te weinig zou innoveren. Blijkbaar is deze kritiek aangekomen, getuige de iPhone X. Dit model is ten opzichte van diens voorganger compleet op de schop gegaan qua uiterlijk, functies en manier van besturen.

Huawei op Mobile World Congress 2015 Barcelona

Niet alles is koek en ei

Zodoende doen bedrijven er alles om aan continu op de hoogte te zijn van de nieuwste technieken en innovaties. Kan dit niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. Althans, daar lijkt het op als we kijken naar Huawei en Samsung: twee van oorsprong Aziatische fabrikanten. Er is al langer ‘mot’ tussen deze twee. Dit vindt zijn oorsprong in het feit dat Huawei enkele jaren geleden van mening was dat Samsung designs zou kopiëren. Dit werd uiteindelijk middels een schikking afgedaan maar sinds enkele maanden is de vete weer opgebloeid. Ditmaal verwijt Huawei Samsung ervan bepaalde patenten te hebben gebruikt in diens telefoon, illegaal welteverstaan. Het gaat hier om een nieuwe methode van 4G-internetsnelheden behalen welke Huawei in bezit had.

Samsung

Samsung moet alsnog compensatie afdragen

Samsung zou rond 2016 telefoons op de markt hebben gebracht welke over deze standaard beschikten. Huawei eiste een schadevergoeding en stapte zodoende naar de rechtbank in Beijing, China. En met succes. Samsung dient 11.6 miljoen dollar, ongeveer 9.5 miljoen euro, aan de Chinezen te betalen. Ook dient men te stoppen met de verkoop van de desbetreffende telefoons. Geeft Samsung hier geen gehoor aan, dan volgt nog een andere boete van onbekende hoogte. De rechtbank beslist met name in het voordeel van Huawei omdat Samsung opzettelijk de onderhandelingen zou hebben vertraagd. Halverwege juli probeerde Huawei immers buiten de rechtszaal om tot een compromis te komen, zonder succes dus. Samsung beraadt zich momenteel op eventuele vervolgstappen. Om welke telefoons het gaat, is niet bekend.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones