Huawei Y3 II komt eraan

Huawei Y3 II

Op zoek naar een smartphone waar je geen fancy dingen mee gaat doen en niet al te duur is? Dan heeft Telefoonabonnement.nl wellicht een toestel voor je in gedachte: de Huawei Y3 II. Deze budgettelefoon ligt binnenkort bij ons in de schappen voor slechts 119 euro. En hij beschikt tevens over 4G/LTE-module zodat je ook onderweg razendsnel kunt internetten. Voor zo ver dat uiteraard mogelijk is met een budgettelefoon.

Begin juli hoorden we geruchten voorbijkomen over een opvolger in de Huawei Y-serie. Er verschenen foto’s en specificaties online van de Huawei Y6 II en Huawei Y6 II Compact. Dat gaat echter over hear-say en heeft een hoog gehalte van ‘is mogelijk onderweg’. Daarentegen zijn er ook toestellen in deze reeks die concrete vormen aanneemt. Een voorbeeld daarvan is de Huawei Y3 II. DroidApp ontdekte dat het budgettoestel binnenkort in ons land verkrijgbaar is.

Wat is er zo bijzonder aan deze smartphone? De Huawei Y3 II ziet er goed uit voor zijn prijsklasse en je kunt ermee op het Nederlandse 4G-netwerk. Een 4G/LTE-chip is een feature die we kennen van high-end telefoons, maar niet zonder meer aantreffen in budgettelefoons. Verder heeft hij een interessante prijs van 119 euro. Al met al een aantrekkelijke mobiele telefoon voor de consument die het niet zo breed heeft.

Verwacht daarentegen geen hoogvlieger: zoals je van een budgettoestel mag verwachten zijn de specificaties behoorlijk low-end. Ook draait hij op een verouderde versie van Googles besturingssysteem: Android 5.1 (Lollipop). We zetten de belangrijkste specs voor je op een rij.

Huawei Y3 II

Specificaties Huawei Y3 II

De Huawei Y3 II heeft een 4.5 inch LCD-scherm met een FWVGA-resolutie. Nooit van gehoord? Wij moesten het zelf ook even opzoeken: FWVGA komt neer op een schermresolutie van 854 bij 480 pixels. De meeste budgettelefoons van vandaag de dag hebben een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Verwacht dus geen fonkelende kleuren en een diepe zwartwaarden. Onder de motorkap schuilt een  MT6735M quadcore-processor van MediaTek. De kloksnelheid van deze CPU is slechts 1.3GHz. Ook het werkgeheugen en de opslagcapaciteit bedragen respectievelijk slechts 1GB en 8GB. Er is helaas ook geen mogelijkheid om de opslagruimte uit te breiden met een microSD-kaart.

Foto’s schiet je met een 5 en 2 megapixelcamera. Een flitser en autofocus zijn aanwezig, maar daar houdt het dan ook echt op. Naast single-band WiFi (802.11 b/g/n) en Bluetooth v4.0 (LE) beschikt de Huawei Y3 II tevens over microUSB-aansluiting, GPS, 3.5mm audio jack en 4G-chip. Met een dikte van 9,9 millimeter kun je het toestel niet bepaald dun noemen. Een lichtgewicht is hij daarentegen wel met zijn 147 gram. Tot slot heeft de accu een vermogen van 2.100 mAh en draait hij op Android 5.1 (Lollipop) met daaroverheen Huawei’s Androidschil EMUI 3.1 Lite.

De Huawei Y3 II is vanaf nu bij diverse online retailers te bestellen voor 119 euro. Wanneer de eerste exemplaren worden verwacht is niet bekend.

Huawei Y3 II

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones