Indiase fabrikant lanceert smartphone voor nog geen 7 euro

Indiase fabrikant lanceert smartphone voor nog geen 7 euro

Ringing Bells, een Indiase merk, gaat later deze week een smartphone lanceren voor nog geen Rs 500 (ongeveer 6,50 euro). De Indiase leverancier is helemaal klaar om smartphone ‘Freedom 251’ te lanceren op 17 februari aanstaande. De nieuwe telefoon komt naast de toch al goedkope LTE enabled smartphone die verkocht wordt voor Rs 2999 (ongeveer 39 Euro).

Uit media van de fabrikant

“De telefoon zal worden geprijsd op ongeveer Rs 500. Dit evenement en de lancering staat als een ware getuigenis van het succes van de meest recente initiatieven van de regering van India”.

Smartphone fabrikant verwezenlijkt visie van de regering

Fabrikant Ringing Bells is een samenwerkingsverband van locale bedrijven met zeer sterke subsidies van de overheid in India. De aanstaande telefoon is een van de initiatieven van de overheid om de positie van India te verbeteren. De telefoon is ontwikkeld volgens de visie van minister Narendra Modi: om elke Indiër aangesloten te krijgen op het mobiele netwerk. Dit is niet de eerste keer dat de regering heeft gewerkt met een fabrikant om hardware toegankelijker te maken voor de burgers. In 2011 werd Datawind opdracht gegeven om tabletten voor de detailhandel te maken voor $ 45.

Freedom 251

De specificaties en bevestigde verkoopprijs van de Freedom 251 worden woensdag bekend gemaakt op de lancering. Het event zal worden bijgewoond door verschillende ambtenaren, met inbegrip van Union minister van Defensie, Shri Manohar Parrikar en Hon’ble parlementslid Shri Murali Manohar Joshi. Het toestel draagt bij aan de doelen van de Indiase regering om de productie in India aan te moedigen.

Nu is het voor vele wachten, met grote nieuwsgierigheid, op de lancering van dit extreem goedkope mobieltje. Het zal zeker interessant zijn om te zien wat de fabrikant gaat bieden voor nog geen 7 euro. Wat zijn hiervan de gevolgen op de gevestigde orde van smartphone fabrikanten en gaan wij in Nederland hier ook iets van merken?

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding