Introduceert Huawei het QHD-scherm bij de Honor V8?

Huawei Honor V8

Het aankomende toestel van Huawei’s Honor, de Honor V8, is al enige tijd onderwerp van teasers en geruchten. Dankzij Timesnews hebben we nu ook een blik op de belangrijkste specificaties van het toestel kunnen werpen. Het toestel is gespot op de website van de TENAA. De Chinese overheidsinstantie heeft drie versies, van wat mogelijk de nieuwe Honor V8 zijn, gecertificeerd: de KNT-AL10, KNT-TL10 en KNT-AL20. De drie toestellen zijn in grootte het zelfde en de beide L10’s verschillen alleen in de kleur terwijl de L20 een processor heeft met hogere kloksnelheid.

Verwachte specificaties Honor V8

Twee van de toestellen worden aangedreven door een 2,3 GHz octa-core processor met een 5,7-inch Full-HD scherm. Er is 4 GB werkgeheugen en 32 GB interngeheugen. Een forse 3400 mAh batterij geeft het toestel stroom en het is voorzien van een dubbele 12-megapixel achter en een 8-megapixel camera aan de voorkant. Het is niet bekend of Leica heeft bijgedragen net als bij de Huawei P9. De nieuwe Honor is slank, slechts 7,75 diep en verder is het toestel is 157 mm hoog, 77,6 mm breed en het weegt 170 gram. Alle drie de toestellen gaan draaien op Android 6.0 Marshmallow. De KNT-AL20 voor het grootste deel dezelfde specificaties. Dit model heeft alleen een 2,5 GHz octa-core processor en een Quad-HD scherm en 64GB interne opslag. Uit de registraties kunnen we opmaken dat de Honor V8 beschikbaar wordt in de kleuren Goud, Zilver en Rose Gold. De telefoon zal officieel worden gelanceerd tijdens een evenement op 10 mei.

Huawei toch echt met een Quad-HD scherm

Vorige week kondigde Huawei CEO Yu het al min of meer aan, langzaam maar zeker gaat Huawei overstag naar QHD beeldschermen. Het argument dat het verschil in FHD en QHD voor het menselijk oog niet is waar te nemen, dat houdt niet meer. Ontwikkeling van VR-brillen heeft tot gevolg dat beeldschermen dichter bij het oog gehouden worden en het verschil zichtbaarder wordt. Zien we met de lancering van de Honor V8 dan echt een Huawei met QHD scherm?

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones