De invloed van de onze mobiel op het onderwijs

De invloed van de onze mobiel op het onderwijs

Wat is de invloed van smartphones en tablets op onderwijstechnologie? Daarover sprak deze week dr. Paul Jacobs, Executive Chairman Qualcomm Incorporated, op het ASU GSV Summit 2016. Qualcomm is niet alleen de krachtbron van vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S7 en de nieuwe HTC 10, het bedrijf is ook diep geworteld in het onderwijs. De fabrikant van zeer snelle processors heeft de afgelopen 30 jaar gekeken hoe het kan bijdragen aan beter onderwijs op allerlei manieren zoals technologie, producten en de betrokkenheid van de gemeenschap .

Impact smartphones op de wereld

Dr. Paul Jacobs weet te vertellen dat mobiele technologie een immense impact heeft op onze levens. Over de hele wereld zijn bijna 3,8 miljard unieke abonnees en wel 7,3 miljard mobiele aansluitingen waardoor de invloed van deze technologie niet meer is te ontkennen. Wat de Qualcomm directeur nog belangrijker vind is dat smartphones en tablets helpen om de digitale kloof te overbruggen. De digitale kloof zijn miljoenen mensen die leven in delen van de wereld zonder toegang tot internet. Internet is vandaag de dag niet meer weg te denken uit het onderwijs. Een onderzoek van Pew Research heeft bijvoorbeeld laten zien dat 70 procent van het toegewezen huiswerk in Amerika, toegang tot internet vereist. Toch zijn er 5 miljoen Amerikaanse huishoudens die geen verbinding hebben met internet, deze kloof moet worden overwonnen.

Belang van internet toegang voor het onderwijs

Uit de bevindingen van Jacobs eigen onderneming, Qualcomm, blijkt dat: 38% van de studenten zonder internet thuis toe gaf dat zij vóór hun tablets vaak moeite hadden met het invullen van huiswerkopdrachten vanwege gebrek aan internet toegang. Toegang tot het internet stelt studenten niet alleen in staat huiswerk te voltooien maar ook om te communiceren met leraren en klasgenoten. 96% van de studenten die voorheen geen internet toegang hadden, meldde dat toegang tot het internet hen hielp met beter worden en 78% van de studenten laat weten dat zij in staat waren om vaker te werken met collega’s.

Dr. Paul Jacobs wenst vooruit te kijken want door middel van samenwerking tussen tech bedrijven, scholen en onderwijzers kunnen mobiele apparaten en oplossingen een nog grotere en belangrijke rol spelen in het onderwijs.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones