29 augustus 2013 door in Apple.

ios7logoiOS 7, het nieuwe besturingssysteem van Apple voor de iPhone is vanaf 10 september voor iedere iPhonegebruiker te downloaden. Dit komt overeen met de voorspellingen dat de nieuwe iPhone op deze datum wordt aangekondigd. De nieuwe iOS ziet er behoorlijk anders uit dan zijn voorganger en heeft naast een nieuwe kleurenpallet ook verschillende nieuwe functies. Wil je meer weten over iOS 7?

iOS 7: Een geheel nieuw uiterlijk

Zoals gezegd heeft het nieuwe besturingssysteem een geheel vernieuwd uiterlijk. De vorige versies van iOS leken allemaal op elkaar en zijn qua uiterlijk nooit gewijzigd. Om de iPhone een geheel nieuwe boos te geven is ervoor gekozen om het uiterlijk van het besturingssysteem ook een metamorfose te geven. Het eerste wat opvalt zijn de kleuren en het vele gebruik van transparantie in het nieuwe design.

ios-7-4

Daarnaast is het controlpaneel volledig aangepast en kan er op een andere manier worden gemultitasked. Ook zijn er wijzigingen doorgevoerd in het berichtencentrum.

Wijzingen in het vergrendelscherm

Het vergrendelscherm is ook gewijzgd. Je bent nu gewend om een balk van links naar rechts moeten schuiven met de tekst “Slide to unlock”. In het nieuwe design is dit geheel aangepast. Je ziet nu geen zwarte balken meer boven en onder, maar een grote achtergrond over het volledige scherm. Alleen de tijd is nog in beeld. Je hoeft niet meer het balkje te schuiven maar kunt het scherm openen door op ieder gewenste plek met je vinger heen en weer te schuiven.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones