25 september 2014 door in Apple.

iOS 8Voorlopig kun je je iPhone nog niet updaten naar de eerste update van het nieuwe iOS 8. Gisteren trok Apple iOS 8.0.1 meteen na het uitbrengen weer in: na de update waren sommige gebruikers niet meer in staat om te bellen of Touch ID te gebruiken. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Opnieuw installeren

Apple raadt haar gebruikers aan om iOS 8.0 opnieuw te installeren via iTunes, daarvoor heeft de fabrikant een simpele stappenlijst opgesteld. Verder geeft Apple aan dat aan er gewerkt wordt aan update 8.0.2 waarbij de problemen opgelost moeten zijn. Deze zal binnen een paar dagen beschikbaar zijn.

Een week geleden werd iOS 8 gelanceerd. Het was de bedoeling dat iOS 8.0.1 juist bugs op zou lossen, niet om deze te veroorzaken.

Troubles iOS 8

Bij een aantal Apple-gebruikers hadden apps namelijk geen toegang tot de fotorol, leidden sommige problemen tot onverwacht mobiel datagebruik, werden geïnstalleerde toetsenborden gedeactiveerd. Ook kwamen sommige beltonen niet terug via iCloud en konden geen foto’s geüpload worden via Safari.

Verder was de Bereikbaarheid-functie niet betrouwbaar genoeg, hadden ontwikkelaars van Healthkit-apps moeite om deze te lanceren en kon de ‘vraag om te kopen’-functie wel wat meer ondersteund worden.

In a nutshell.

Deze oude problemen komen wel weer terug bij de noodoplossing van iOS 8.0.2.

Update iOS 8

Eerder werd bekend dat het updaten naar iOS 8 geen populaire bezigheid is onder Apple-gebruikers. Inmiddels zijn evengoed de helft van alle iOS-toestellen geüpdatet naar het nieuwe besturingssysteem.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones