iOS 8.3: wachtwoord uitschakelen bij downloaden apps

iOS 8.3: wachtwoord uitschakelen bij downloaden apps

Word je ’t ook zo zat om steeds je wachtwoord in te voeren als je een app wilt downloaden in de App Store? Goed nieuws: deze functie kun je binnenkort gedeeltelijk uitschakelen met de nieuwe update iOS 8.3. Voor gratis apps hoef je voortaan geen Apple ID meer te gebruiken. Thanks, Apple!

Je vindt de optie in het instellingenmenu voor de App Store. Ga naar Instellingen >> iTunes en App Store >> Wachtwoordinstellingen.

De optie werd aardig tijd ook, want wat is het nut van een wachtwoord nog als je geen tegoed/geld te verliezen hebt?

Drie opties

Nu zijn er in totaal drie opties te vinden voor het downloaden van apps:

De App Store vraagt altijd om een wachtwoord, dus zowel bij gratis als betaalde apps
Je voert voor één keer je wachtwoord in en kunt de komende vijftien minuten alle soorten apps downloaden. Deze bestond overigens al, via Instellingen >> Algemeen >> Beperkingen.
Schakel het wachtwoord uit voor het downloaden van gratis apps

De functie zal niet voor iedereen zo nieuw zijn: zo kunnen gebruikers van de laatste iPhones al gebruik maken van de vingerafdrukscanner om apps te downloaden. Ook prima!

Betafase

iOS 8.3 is nog steeds in de betafase en kwam daarmee anderhalve week geleden uit. In het voorjaar zal de update beschikbaar worden voor alle iOS-gebruikers met de iPhone 4s en hoger, iPad 2 en hoger en de iPod touch vijfde generatie.

Het uitschakelen van wachtwoorden om apps te downloaden is niet het enige nieuwe wat iOS 8.3 biedt. Zo is Siri vanaf iOS 8.3 eindelijk Nederlands. Daarmee kun je het commando geven om iemand te bellen en dat gebeurt automatisch via de speaker.

iOS 8.3

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Nicolette de Boer
Over de auteur: Nicolette de Boer

Journalist uit het wonderschone Ede. Schrijft tegenwoordig graag over lokale politiek en heeft tijdens haar opleiding veel geschreven over telecom. Stiekem ook wel een beetje helemaal gek van katten.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding