12 november 2014 door in Apple.

iOS 8Updaten naar iOS 8 is niet echt een geliefde bezigheid is voor de Apple-gebruikers onder ons. In vergelijking met voorgaande updates blijft iOS 8 flink achter. Zo blijkt uit cijfers van Apple dat er op 10 november 2014 een kleine meerderheid van de iOS-toestellen op iOS 8 draait. Dat is gebaseerd op de apparaten die verbinding maken met de App Store.

Kleine toename

De meting werd gedaan op 10 november, 55 dagen na de lancering van iOS 8. Op de grafiek kun je zien dat 56 procent van de gemeten toestellen iOS 8 gebruiken. Daarnaast zie je dat iOS 7 nu nog door 40 procent van die toestellen gebruikt wordt. De rest draait op een oudere update.

De vorige meting van Apple was op 27 oktober 2014. Toen draaide 52 procent op iOS 8. Dat tegenover de 56 procent nu: er is in de tussentijd maar een kleine toename geweest.iOS 8

Minder hard

Fiksu en Mixpanel doen ook metingen. Fiksu merkt op dat het aantal updates van iOS 7 naar 8 minder hard gaan dan bij de vorige updates. Zo was iOS 7 na dezelfde tijd (55 dagen) op 66 procent. Mixpanel zegt zelfs dat dat aantal bij iOS 7 al 76 procent was na 55 dagen.

Niks nieuws

Dat iOS 8 nog niet helemaal lekker loopt, schreven we al eerder. Dat heeft waarschijnlijk met meerdere dingen te maken. Zo is er niet veel bijzonders toegevoegd en is de update intussen wel 1,1 GB groot. Sommige Apple-gebruikers beweren dat hun oudere toestel trager is geworden.

Ook werd een latere update ingetrokken omdat sommige gebruikers niet meer konden bellen. En dat schijnt nogal belangrijk te zijn op een telefoon.

 

 

 

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones