iOS 9.3 komt er aan, back-up jouw iPhone eerst

iOS 9.3 komt er aan, back-up jouw iPhone eerst

Vanavond is het speciale Apple Evenement en naast enkele nieuwe apparaten verwacht men de komst van de nieuwe iOS 9.3 update. Dat betekent dus een fikse update voor jouw iPhone 5S of iPhone 6S in de loop van deze maanden. Updates verlopen helaas niet altijd vlekkeloos dus het loont de moeite om eens goed te kijken of je smartphone klaar is voor een update.

Stel je iPhone data veilig op twee verschillende manieren

Je kunt je iPhone op twee verschillende methoden back-uppen. Via de iCloud of direct naar iTunes.

Back-up naar iCloud

Heb je iCloud ingesteld, dan maakt je iPhone automatisch een back-up van je gegevens wanneer je toestel wordt opgeladen of het verbonden is met Wi-Fi. Wanneer je back-up naar iCloud hebt ingesteld maakt je toestel regelmatig probleemloos backups.

Voordat je gaat updaten altijd even controleren of je iCloud ingesteld is en je back-up ook daadwerkelijk recent is. Dat doe je door te verbinden met een Wi-Fi-netwerk, openen van instellingen. Tik vervolgens op Wi-Fi, scroll dan naar beneden en tik op iCloud. Druk vervolgens op back-up.

Let op dat je genoeg ruimte in ‘the Cloud’ hebt.

Direct naar je computer

Je kunt ook een back-up van je iOS maken op de computer. Verbind je iPhone met jouw computer en start iTunes op. Heb je die niet, dan zul je het programma moeten downloaden via de website van Apple.

Back-up al je aankopen!

Voordat je begint met back-uppen is het slim om eerst te zorgen dat alle aankopen die je hebt hebt gedaan via iTunes of andere Applestores veilig zijn. Klik op ‘File’ dan ‘Devices’ en vervolgens ‘Transfer Purchases’.

Nu ben je klaar voor een back-up. Klik op ‘File’ dan ‘Devices’ en vervolgens ‘Back Up’.

Update naar iOS9.3

Je kunt je iPhone op twee manieren updaten. Via Wi-Fi netwerk of direct downloaden in de iTunes. Voor beide methoden zul je er rekening mee moeten houden dat het wel een tijdje duurt en dat je dus genoeg batterijleven over moet hebben.

Alvast veel plezier met de nieuwe iOS.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones