29 mei 2015 door in Apple.

iOS 9, de upcoming nieuwe versie van Apple’s besturingssysteem, zal naar verluidt een uitgebreide integratie van de Force Touch-technologie bieden. Met Force Touch meet je iPhone hoe hard je op het scherm drukt, wat voor nieuwe interactieve mogelijkheden zorgt. Zo kun je makkelijker muziek doorspoelen of pins plaatsen in de navigatie-apps. 

Force Touch

We kennen Force Touch al van de recent uitgebrachte Apple Watch en de trackpads van de nieuwe MacBook 12-inch en vernieuwde MacBook Pro. Doordat je telefoon meet hoe hard je op het scherm drukt, kunnen er verschillende acties aan verbonden worden. Ook de verwachte iPhone 6s zou beschikken over de sensor. In februari schreven we al over deze ‘verbeterde TouchID-technologie‘.

Met de techniek zou je in de kalender-app pins kunnen plaatsen, makkelijker doorspoelen tijdens het luisteren van muziek en heel makkelijk afspraken kunnen toevoegen in de agenda. En door hard op het scherm te drukken, waar in iOS 9 dan ook, zou je de definitie van een woord op kunnen zoeken. Ook ontwikkelaars zouden de mogelijkheid krijgen om de Force Touch-functionaliteit kunnen integreren in hun apps.

Verdere geruchten rondom iOS 9

Wat betreft verdere geruchten over iOS 9: iMessage zou een boost krijgen. Zo zou je per persoon kunnen instellen of je een leesbevestiging wilt tonen bij de berichten onderling. Ook worden groepsgesprekken duidelijker en overzichtelijker. Daarnaast zou Apple bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuw toetsenbord, wat langer dan het toetsenbord zoals we die nu kennen.

Ook zou het op iPads mogelijk worden om twee apps naast elkaar te tonen. Voor de rest zou er vooral veel gefocust zijn op efficiëntie en prestaties.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones