13 februari 2015 door in Apple.

Stabiliteit. Dat is waar het om zal draaien in de volgende versie in het iOS-besturingssysteem van Apple. Ook wordt er meer gefocust op optimalisatie, niet zozeer op nieuwe functionaliteiten. Dat zegt 9to5mac op basis van anonieme bronnen.

Stabiliteit en optimalisatie

Er zou vooral gewerkt worden aan bugs, het behouden van de stabiliteit en verbetering van prestaties. Volgens 9to5mac eisen de vele veranderingen en introducties in de laatste iOS-updates hun tol: er wordt steeds meer geklaagd, door zowel old skool Apple gebruikers als nieuwe, reguliere. Bij de nieuwe iOS-variant zal Apple dus flink onder de motorkap duiken, in plaats van te focussen op nieuwe functionaliteiten.

En daarbij is het de bedoeling dat de updates niet meer zoveel bestandsruimte in beslag nemen, zoals bij de laatste versie. De bestandsgrootte werd als één van de oorzaken genoemd waarom iOS 8 en minder goed deed dan iOS 7.  Dit is vooral voor eigenaars van iOS-apparaten met 16 GB opslagruimte.

Met het uitrollen van iOS 8.1.3 doet Apple al een stap in de goede richting.

Volgende versies

Voorlopig wachten we nog even op iOS 8.2, 8.3 en 8.4. In maart zou iOS 8.2 nog uitgerold worden om het besturingssysteem klaar te maken voor de komst van de Apple Watch.

Onlangs rolde Apple al een betaversie uit van iOS 8.3, waarbij je je iPhone in de auto draadloos kunt verbinden met het Carplay-besturingssysteem. Ook zijn er nieuwe Emoji’s toegevoegd.

Muziekdienst

Versie 8.4 zou een nieuwe muziekdienst bevatten. Tenminste, bronnen beweren aan 9to5mac dat Apple dat overweegt. Deze zou pas uitkomen na de verkoopstart van de Apple Watch in april dit jaar. De muziekdienst zou zijn gebaseerd op Beats Music, dat Apple in mei vorig jaar bemachtigde bij de overname van Beats.

We verwachten de lancering van iOS 9 in het najaar, vlak voor de presentatie van de nieuwe iPhone(s). Het besturingssysteem heeft de codenaam ‘Monarch’.

Bron: 9to5mac

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones