iOS-apps: binnen twee weken je geld terug

iOS-apps: binnen twee weken je geld terug

Sinds kort kun je je geld terugvragen na aanschaf van een iOS-app. Die wijziging voerde Apple zeer recent toe aan haar beleid: je krijgt maar liefst twee weken bedenktijd. Dat werd gisteren ontdekt door 9to5Mac. Waarschijnlijk is de aanpassing het gevolg van EU-beleid. Bij concurrent Google ligt de bedenktijd voor de aanschaf van een Android-app nu op twee uur.

Geld terugvragen

Het terugvragen van je geld is simpel. In iTunes klik je op ‘Meld een probleem’ en vervolgens kun je zonder reden je geld terugvragen. Dat terugvragen duurt wel wat langer: Apple geeft een indicatie van vijf tot zeven werkdagen totdat je je geld terug hebt. Het beleid geldt ook voor iBooks. Een uitzondering zijn de iTunes Giftcards. Zodra je die verzilverd hebt, kun je het niet meer ongedaan maken.

Een reden voor deze flinke bedenktijd kan een gevolg zijn van nieuwe EU-wetgeving. Die verplicht bedrijven in Europa om consumenten 14 dagen bedenktijd te geven voor de aanschaf van goederen of diensten. Deze wet ging in juni 2014 van kracht.

Google

Of Google nu ook het beleid over aankopen gaat aanpassen is onbekend. In september van dit jaar schreven we dat het bedrijf de bedenktijd voor de aankoop van Android-apps opschroefde van 15 minuten naar twee uur. Hiermee bood Google de enige applicatiewinkel waarbij je automatisch je geld terug kunt vragen.

Hiermee wilde Google voorkomen dat impulsieve aankopen voor jou als consument bestraft worden. Daarbij is Google ook scherp op het meerdere keren downloaden van dezelfde app: de tweede keer geld terugvragen lukt niet.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Nicolette de Boer
Over de auteur: Nicolette de Boer

Journalist uit Ede, maar van origine van Urk. Schrijft tegenwoordig graag over lokale politiek en heeft tijdens haar opleiding veel geschreven over telecom. Stiekem ook wel een beetje helemaal gek van katten.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones