iOS-updates vragen minder opslagruimte

iOS-updates vragen minder opslagruimte

Apple is deze week met iOS 8.1.3 gekomen. Deze update heeft er voor gezorgd dat iPhone-gebruikers in het vervolg minder ruimte hoeven vrij te maken voor toekomstige updates. Dat werd namelijk een probleem toen Apple zijn toestellen vorig jaar update van iOS 7 naar iOS 8. Er was toen maar liefst 5,7 GB vrije opslagruimte benodigd. Veel iPhones beschikten echter standaard over maar 16 of zelfs 8 GB aan interne opslag. Dat zorgde ervoor dat het vaak niet mogelijk was om de update naar iOS 8 te installeren.

Opslag

Apple heeft niet laten weten hoeveel ruimte een update voortaan zal vragen. De update naar iOS 8.1.3 was bij de meeste apparaten 247 MB groot.

De update zorgt daarnaast voor een reparatie van wat kleinere bugs. Zo is er een probleem verholpen die er voor zorgde dat gebruikers niet met hun Apple ID bij Berichten en Facetime konden inloggen. Verder is er een probleem met multitouch-gebaren op de Apple iPad verholpen.

Yosemite

Ook voor OS X Yosemite is Apple met een update gekomen. De nieuwe versie 10.10.2 verhelpt problemen met het verbinden van wifi. Ook worden problemen die leiden tot het langzaam laden van pagina’s opgelost. Tenslotte heeft Apple de veiligheid van Yosemite verbeterd, met name in de standaardbrowser Safari. Die zou tevens een stuk stabieler zijn geworden door de update.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones