iPhone 2018: alle geruchten, nieuws en lekken op een rij

iPhone 2018: alle geruchten, nieuws en lekken op een rij

Sta je op het punt om een iPhone 8 of iPhone X te kopen? Dan zijn dit de geruchten over de aankomende iPhone 2018 modellen. Aan komende iPhones zijn voorzien van grote fullscreen beeldschermen met notch.

Jaarlijks lanceert Apple in de eerste helft van september de nieuwe iPhone lijn. Afgelopen jaar lanceerde de Amerikaanse fabrikant drie modellen en voor dit jaar verwacht men opnieuw drie fonkelnieuwe premium vlaggenschepen. Ook in 2018 is de basis iPhones voorzien van een Retina LCD beeldscherm en zijn de dure premium model voorzien van een luxe AMOLED beeldscherm. Een hardnekkig gerucht suggereert zelfs dat er nog een iPhone wordt gelanceerd in 2018 en wel in het eerste halve jaar. De iPhone SE is namelijk toe aan vervanging en iPhone SE2 beelden zijn al her en der gespot. Hier vind je het overzicht van de laatste geruchten, nieuwe en lekken.

drie 2018 iphone modellen

iPhone 2018 modellen met notch

In tegenstelling tot de iPhone 8 van 2017 zien we in september alleen nog maar grote beeldschermen met ultra slanke randen daar omheen. Deze zogenaamde edge-to-edge beeldschermen bieden een groter beeldscherm bij een gelijkblijvende behuizing. Apple kiest er zeer waarschijnlijk voor om de drie iPhones van 2018 te voorzien van een inkeping (notch). Deze inkeping biedt plaats voor de camera en gezichtsherkenning sensoren en biedt daarnaast meer schermoppervlakte. Ook al is niet iedereen fan van deze notch, vrijwel iedere fabrikant in 2018 maakt er gebruik van. Dit jaar zal Apple dat ook nog doen, maar naar verwachting zijn de iPhones van 2019 niet meer voorzien van een notch.

Het einde Retina LCD beeldscherm

Apple maakt dit jaar nog twee premium vlaggenschepen met een groot LCD beeldscherm. Sinds de iPhone X afgelopen jaar is de onderneming overgestapt naar OLED. De techniek bevalt Apple en verschillende bronnen melden dat de nummer twee smartphone fabrikant vanaf 2019 volledig overstapt op de luxere OLED beeldscherm techniek. Dit jaar verschijnen er drie modellen waarvan twee met OLED beeldscherm en een goedkope iPhone met Retina LCD beeldscherm.

Reken op een iPhone met 5,8 inch OLED beeldscherm ter grootte van de iPhone X. Daarnaast verwacht men een 6,5 inch OLED iPhone. De voordelige iPhone van 2018 beschikt over een 6,1 inch LCD beeldscherm. Dit betekent dat alle iPhone modellen van dit jaar in formaat groter of gelijk zijn aan de iPhone X.

Camera’s

Apple iPhone vlaggenschepen lopen al jaren voor in camera prestaties. Vroeger beschikte de toestellen zelfs over mindere camera’s, maar dankzij de razend snelle software maakte de iPhones alsnog mooiere foto’s dan menig Android concurrent. Tegenwoordig zijn ook de lenzen verbeterd. Volgens verschillende geruchten zal Apple in 2019 het voorbeeld van Huawei volgen met drie cameralenzen. Voor 2018 impliceert datzelfde gerucht dat Apple dus bij twee hoofdcamera’s blijft. Het is op dit moment onduidelijk of de Amerikaanse fabrikant ook dit jaar voor één camera bij het basis model en twee bij de duurdere kiest.

2018 iPhone modellen

iPhone 2018 specificaties

Er is weinig bekend over de specificaties van de iPhone 2018 modellen. De vlaggenschepen worden uitgerust met een groot fullscreen beeldscherm en zijn vrijwel zeker waterdicht (IP67 gecertificeerd). Je mag ook voor dit jaar glazen toestellen verwachten die draadloos zijn op te laden. De krachtbron is een verbeterde A12 processor met een verbeterde LTE modem. Men verwacht dat Apple dit jaar het RAM geheugen zal uitbreiden. De voordelige iPhone krijgt 3 GB en de twee duurdere iPhone 2018 modellen zullen het met 4 GB werkgeheugen doen. Hierdoor zijn de toch al razend snelle toestellen nog sneller en kunnen de premium smartphones nog meer apps actief in het geheugen houden. De accu van de nieuwe vlaggenschepen zal iets groter zijn, volgens de laatste berichten is de batterij van de nieuwe iPhone 25 procent groter dan voorgaande modellen. Daarnaast worden de premium vlaggenschepen voor het eerst geleverd met een razend snelle oplader.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding