iPhone 3G plus iPhone 4 maakt iPhone 7

iPhone 7 spot

Dit moet wel de meest geniale oplichtingstruc in de geschiedenis zijn. In ieder geval eentje die we jullie niet wilden ontzeggen. Een Chinese vrouw die een iPhone 7 wilde bemachtigen kreeg een pakketje opgestuurd met daarin een iPhone 3G, een iPhone 4 en een ‘Polymerization’ kaart uit de serie Yu-Gi-Oh!.

In hoeverre consumenten warm lopen voor de nieuwe vlaggenschepen van Apple is een raadsel. Volgens marktonderzoeker GfK zijn de iPhone 7 en iPhone 7 Plus een stuk minder populair dan hun voorgangers. Uit de verkoopcijfers van zeventien landen zou blijken dat Apple een kwart minder van zijn vlaggenschepen heeft verkocht in vergelijking met vorig jaar. Apple schrijft daarentegen op zijn website dat de levertijd kan oplopen tot wel drie weken. Sommige leveranciers noemen zelfs nog langere wachttijden. Dat zou betekenen dat de toptoestellen wel degelijk zeer geliefd zijn onder mensen.

Hoe het ook zou, vaststaat dat het lastig is om op dit moment een iPhone 7 of iPhone 7 Plus te bemachtigen, ongeacht waar je ook woont. En sommigen spelen handig daar op in.

Geniale oplichtingstruc

Mimi Jiang, een Chinese vrouw, probeerde de hand te leggen op een iPhone 7 in de kleur roségoud. Maar zoals gezegd moet je lang wachten totdat deze op de deurmat belandt. Ze dacht slim te zijn en Apples nieuwste vlaggenschip via een andere route te bestellen dan de officiële verkoopkanalen. Maar dat is haar duur komen te staan.

Op internet vond ze iemand die haar een iPhone 7 wilde verkopen. Toen ze haar pakketje in ontvangst nam kon ze haar geluk waarschijnlijk niet op. Totdat ze hem opende. Daarin vond Jiang niet één, maar twee iPhone-doosjes: een iPhone 3G en iPhone 4. Vreemd als je maar één smartphone hebt besteld.

Naast de telefoons zat er ook nog een kaartje in de doos: een ‘Polymerization’ kaart uit de serie Yu-Gi-Oh!. Voor wie de anime niet kent: in deze serie moet een vijfduizend jaar oude farao, wiens ziel in het lichaam van de jonge Yu-Gi Muto is gereïncarneerd, de wereld redden van de ondergang door een kaartspelletje te spelen genaamd Duel Monsters. In het spel moet je de levenspunten van je tegenstander tot nul terugbrengen door monsters, magische kaarten en valstrikken te spelen. Eén van de magische kaarten in het kaartspel is ‘Polymerization’. Zodra iemand deze speelt worden twee zwakkere monsters gefuseerd tot één sterker monster.

En waarschijnlijk voel je hem al aankomen: als je beide telefoons ‘fuseert’ met de speelkaart, krijg je één iPhone 7. Wiskundig niets op in te brengen: 3 plus 4 is gelijk aan 7. Maar overduidelijk een gevalletje van oplichting.

iPhone 7 spot

Overigens nam Jiang het sportief op. Op haar Facebookpagina plaatst ze een smiley. Of ze daarmee haar geld terugkrijgt is een tweede.

iPhone 7 bestellen

Wil jij ook een iPhone 7 of iPhone 7 Plus bestellen? Neem dan een voorbeeld aan Jiang en doe dat via één van de officiële verkoopkanalen. Zo is het via Telefoonabonnement.nl mogelijk om de nieuwe vlaggenschepen van Apple te bestellen zonder bestolen of opgelicht te worden.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones