13 oktober 2013 door in Apple.

iphone-5s-5c-400x240Het eerste weekend dat de nieuwe iPhone’s werden verkocht gingen er nog meer dan 9 miljoen over de toonbank. Dit was een nieuw record voor Apple. Echter was er niet bekend om hoeveel iPhone 5C modellen het ging. Dit werd namelijk niet door Apple gecommuniceerd. Nu blijkt dat het hier voornamelijk om de nieuwe iPhone 5S ging. De iPhone 5C is veel minder populair. De consument had een goedkopere 5C verwacht. Hierdoor is de producten van dit nieuwe toestel nu gehalveerd.

Apple heeft de productie van de iPhone 5C gehalveerd van 300.000 exemplaren naar 150.000 exemplaren per dag vanwege een tegenvallende verkoop.

Productie van iPhone 5C wordt gehalveerd

Op 10 september werden er twee nieuwe iPhones aangekondigd, namelijk de iPhone 5S en de iPhone 5C. De geruchten over een tweede iPhone waren maanden geleden al gestart. De 5C zou een kleurrijke iPhone worden voor een budget prijs. Het nieuwe toestel zou rond de 350 dollar moeten gaan kosten. Toen de nieuwe iPhone 5C werd aangekondigd bleek het echter wel om een goedkopere telefoon te gaan, maar het verschil in prijs was veel minder dan verwacht. De nieuwe iPhone 5C is van plastic en kost 599,-. De specificaties zijn verder vrijwel identiek aan die van de iPhone 5S. Toch blijkt nu dat dit verschil in prijs te laag is en mensen liever voor de iPhone 5S kiezen.

De vingerafdrukscanner van de iPhone 5S heeft er ook mee te maken dat de verkoop van deze smartphone een stuk hoger ligt. Dit is nieuw, interessant en zit niet op de 5C.

Beschikbaarheid van de nieuwe iPhone’s in Nederland

Het heeft even op zich laten wachten maar we hebben eindelijk een officiële datum dat de iPhone 5C en de iPhone 5S in ons land verkrijgbaar zijn. Vanaf 25 oktober moeten beide toestellen overal in Nederland verkocht worden. Belsimpel.nl verkocht deze al eerder, maar daarbij ging het om simlockvrije toestellen die geïmporteerd zijn uit het buitenland.

Bekijk alvast de beste iPhone aanbiedingen

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones