iPhone 5S: Wat zijn de geruchten?

appleDe iPhone 5 ligt alweer 9 maanden in de winkels en over enkele maanden wordt de aankondiging van de nieuwe iPhone verwacht. Apple’s geruchtenmotor is op volle toeren. Waarschijnlijk heb je al een aantal geruchten opgevangen over dit nieuwe toestel. Wat er allemaal waar is kunnen we helaas nog niet zeggen, maar de ervaring leert dat de geruchten vaak een grote kern van waarheid bevatten. Wat kunnen we verwachten? Welke nieuwe specificaties krijgt de nieuwe iPhone? En wat is er tot nu toe besproken? Hieronder lees je een overzicht van alle geruchten over de nieuwe iPhone 5S.

Wat wordt de naam van de nieuwe Apple iPhone?

We praten in dit artikel al over de iPhone 5S, maar dat is natuurlijk nog niet zeker. Apple heeft vaker bewezen een ander pad in te kunnen slaan als het om benaming gaat. De opvolger van de iPad 2 noemde Apple “The New iPad”. Iedereen ging uit van de iPad 3, maar deze kreeg de benaming “Nieuwe iPad”. Doordat de opvolger van de iPhone 4 de benaming iPhone 4S kreeg, gaan we er vanuit dat Apple dit opnieuw bij de iPhone 5 zal doen.

Ontwerp en behuizing van de iPhone 5S

De behuizing en het design van de nieuwe iPhone zal naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde zijn als die van de iPhone 5. Dit was bij de opvolger van de iPhone 3G en de iPhone 4 ook het geval. Vrijwel alle geruchten van de afgelopen tijd spreken hierover en daarnaast zijn er een aantal foto’s gelekt waaruit blijkt dat dit het geval is. De nieuwe iPhone 5S zal verder beschikken over een vingerafdruk-scanner. Deze vingerafdruk-scanner zal geen wijziging aan het design veroorzaken omdat de scanner wordt verwerkt in de home-knop. Hiermee zorgt Apple dus voor een betere beveiliging van je toestel.

Snelheid van de processor

Eén van de grootste verbeteringen van de iPhone 5S zal de snellere processor zijn. De meeste geruchten gaan over een zelfde soort processor als van de iPhone 5, maar met een hogere kloksnelheid.
De grafische processor zal volgens de geruchten een quad core worden. De processor zal verder deel uit maken van een nieuwe chipset.

Formaat en scherm

Er zijn geruchten geweest dat Apple bezig was met een nog grotere iPhone. Dit wordt nu echter niet verwacht. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt de 5S hetzelfde formaat scherm als die van de iPhone 5. De resolutie zal ook niet wijzigen en nog dezelfde 1136 x 640 pixels krijgen. Wel zou de iPhone 5S een zuinigere en zogenaamde IGZO scherm krijgen. Deze schermen zijn nieuw en moeten helderder zijn dan alle andere smartphones van dit moment.

Camera

De verwachtingen voor de camera zijn hoog. De geruchten gaan dat Apple een 12 megapixels camera in de nieuwe iPhone wilt plaatsen. Daarnaast krijgt de camera een betere flitser en kun je voortaan ook in het donker prachtige foto’s maken.

Accu en accuduur

Een onderdeel waar Apple altijd goed in scoort is de lange(re) batterijduur. Met name voor de iPad en MacBooks zijn ze hierin erg sterk. Voor de iPhone 5S wordt een grotere batterij verwacht met 1560 mAh. De iPhone 5 heeft een batterij van 1430 mAh. Hierdoor heeft hij een hogere capaciteit en waarschijnlijk een langere accuduur.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws omtrent de nieuwe iPhone 5S?
Op Telefoonabonnement.nl lees je altijd het laatste nieuws over Apple.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones