14 augustus 2014 door in Apple.

Al maanden doen er allerlei geruchten en speculaties de ronde over de komt van de langverwachte iPhone 6. Tot nog toe heeft Apple de opvolger van de iPhone 5S nog niet officieel aangekondigd, maar verwacht wordt dat de telefoon in september zal worden aangekondigd. De meeste bronnen spreken van een lancering in die maand, en er is nog een reden dat september als lanceermaand genoemd wordt. Apple is namelijk een bedrijf van gewoontes, en het bedrijf brengt de nieuwe versie van iOS altijd honderd dagen uit na de vorige. Dat zou betekenen dat iOS 8 op 10 september gepresenteerd wordt. Twee dagen na de presentatie van het besturingssysteem, wordt altijd de nieuwe iPhone aangekondigd. Dan kom je dus uit op 12 september. Er wordt ook gesproken 19 september als precieze releasedatum, maar dat is allemaal – zoals gezegd – nog niet zeker.

Twee versies

De iPhone 6 moet het nieuwe topmodel van Apple worden. Aannemelijk is dat het toestel verschijnt in twee uitvoeringen: een 4,7 inch-versie en een veel grotere 5,5 inch-versie. Die laatste zal waarschijnlijke een latere lanceerdatum kennen dan de 4,7 inch-versie, vanwege opgelopen vertraging in de productie. De iPhone 6 zal draaien op iOS 8 en kent een adviesprijs die zo’n 100 euro hoger ligt dan die van voorgaande modellen.

Scherm

Als eerste wordt het scherm van de iPhone 6 aanzienlijk groter dan die van voorgaande modellen. Beschikte de iPhone 5S nog over een 4 inch scherm, de iPhone 6 zal waarschijnlijk een 4,7 inch scherm krijgen en waarschijnlijk later ook nog een 5,5 inch-scherm.

Ontwerp

Ook het ontwerp van de nieuwe Apple-telefoon gaat flink op de schop. Verwacht wordt dat de telefoon ongeveer even dun wordt als de iPod Touch. In veel gelekte foto’s zijn op de achterkant witte strepen zichtbaar. Het is echter nog maar de vraag of deze ook op het echte model aanwezig zullen zijn, wellicht worden deze vervangen door glazen vakken.

De iPhone 6 zal waarschijnlijk draaien op een A8-processor, de opvolger van de A7 die in de iPhone 5S zat. Wellicht maakt Apple ook de overstap naar quadcore processoren.

Camera

De camera zou voor het eerst verbeterd worden ten opzichte van voorgaande modellen. Het nieuwste model van Apple heeft nu een 8.0 megapixel camera, maar verwacht wordt dat de iPhone 6 een camera met 10.0 megapixel zou krijgen. Er zijn echter ook weer tegengeluiden, die beweren dat Apple vast blijft houden aan de 8.0 megapixel camera en daar geen verbetering in zou doorvoeren, ook niet in het diafragma.

Draadloos opladen, het klinkt onwerkelijk, maar Apple zou er serieus mee bezig zijn en volgens sommige bronnen zou de iPhone 6 met deze mogelijkheid worden uitgerust. Geheel nieuw is de functie niet, maar tot nu toe waagden de grote merken als Apple, Samsung en HTC zich er nog niet aan. Wellicht wordt de nieuwe iPhone de eerste smartphone van de grotere merken die over deze functie beschikt.

Het scherm van de iPhone 6 zou niet alleen groter zijn, maar een gerucht dat steeds terugkomt is dat het scherm ook van saffier zou zijn. Nu wordt dit extra sterke materiaal al gebruikt voor de thuisknop en de camerasensor. Het voordeel van een saffieren scherm is dat het materiaal minder snel krast, en het dus resistenter moet maken voor beschadigingen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones