iPhone 6 lijkt te winnen van iPhone 6 Plus

iPhone 6De voorverkoop van de iPhone 6 is nog geen dag van start of de verkoopstatistieken worden er al bij gehaald voor een eerste analyse. Het bedrijf Mixpanel (dat statistieksoftware levert voor mobiele apps en websites) heeft een grafiek op haar website geplaatst waarin de verkoopaantallen van de iPhone 6 en 6 Plus worden weergegeven. En de cijfers liegen er niet om: de iPhone 6 wordt nu al een stuk beter verkocht dan de iPhone 6 Plus.

Geen grote verrassing

Van het aantal Apple-telefoons die Mixpanel een dag na de lancering onderzocht was 3 procent een iPhone 6 en 0,5 procent een iPhone 6+. Voor Apple zal het verschil in verkoopaantallen waarschijnlijk geen grote verrassing zijn: eerder werd al bekend dat de fabrikant Foxconn 400.000 iPhone 6-telefoons oplevert per dag en ‘maar’ 140.000 keer de iPhone 6+.

Een verklaring voor het nu al grote verschil kan zijn dat dat de iPhone 6 Plus een langere levertijd heeft van vier weken. Ook is het 5,5 inch-toestel honderd euro duurder dan zijn kleine broertje, de 4,7 inch-variant.

Verkoop

Eerder maakte Apple al bekend dat binnen 24 uur de verkooprecords waren verbroken. Als Apple haar verkoopdoel voor het einde van het jaar wil halen, moeten er nog flink wat nieuwe iPhones over de toonbank. The Wall Street Journal meldde een paar weken geleden namelijk dat Apple 70 tot 80 miljoen keer de iPhone 6 heeft besteld. Deze zou de fabrikant voor het einde van het jaar willen hebben verkocht.

Lees hier alles over de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones