iPhone 6 (Plus) kende betere start dan iPhone 8 (Plus) en X

iPhone 6 (Plus) kende betere start dan iPhone 8 (Plus) en X

De Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X verkopen minder snel van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus uit 2014, zo blijkt uit onderzoek. Als oorzaken worden onder meer de schaarse beschikbaarheid en hoge adviesprijs genoemd.

Dat blijkt uit onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners.

De Apple iPhone X verscheen kwam op 3 november uit, zowel in de Verenigde Staten als bij ons in Nederland. Sindsdien bereiken ons berichten van diverse aard met betrekking tot de verkoop van het toestel. In het begin waren deze louter positief. Analisten beredeneerden dat het nieuwe vlaggenschip een doorslaand succes was en zou gaan zorgen voor een monsteromzet. Onlangs is de berichtgeving echter gekenterd. Zo leerden we vandaag nog dat Apple verwacht minder toestellen te gaan verkopen, op basis van rapporten van leveranciers. Niet langer zou men van plan zijn 50 miljoen toestellen te gaan produceren, maar ‘slechts’ 30 miljoen. In dezelfde categorie valt ook onderstaand bericht te plaatsen.

‘iPhone 8, 8 Plus en X maken slome start’

Onderzoeksbureau Consumer Intelligence Research Partners kwam er namelijke achter dat de Apple iPhone 6 (Plus) het in eerste maanden relatief gezien beter deed dan de Apple iPhone X. Tussen 3 november en 3 december was 30 procent van Apple’s omzet uit telefoons afkomstig van de iPhone X. Een kleine 40 procent werd veroorzaakt door de verkoop van de Apple iPhone 8 en iPhone 8 Plus. De overige 30 procent wordt ingenomen door de verkoop van oudere toestellen, zoals de iPhone 7. Zodoende concluderen de onderzoekers dat de nieuwe Apple toestellen het relatief minder goed doen dan de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, uit 2014. Deze toestellen zorgden gedurende de eerste maand na uitkomst namelijk voor maar liefst 91 procent van de omzet uit telefoons.

iPhone X: slecht verkrijgbaar én fors prijskaartje

Zodoende klinkt het alsof de iPhone 8 (Plus) en iPhone X het een stuk minder doen dan diens voorgangers. Dit beeld dien je echter enigszins te nuanceren. Zo komt de slome start van de nieuwe modellen enerzijds door de schaarse beschikbaarheid. Nog steeds zijn er wachtrijen voor het toestel. Derhalve is het goed mogelijk dat consumenten met hun aankoop wachten totdat het toestel wél goed verkrijgbaar is. Ook in Nederland dien je nog zo’n drie weken op je iPhone X te moeten wachten, indien je hem online bestelt. Ook de hoge adviesprijs is volgens diverse analisten een doorn in het oog. In de Verenigde Staten is het instapmodel nog onder de magische grens van 1,000 dollar gesteld.

iPhone X

Voor ons gaat dat echter niet op. Het instapmodel kost immers 1159 euro. Voor de uitgebreidere versie met 256 GB ben je maar liefst 1329 euro kwijt.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones