26 oktober 2014 door in Apple.

Apple christmasBehalve de trotse vermelding van een recordomzet, vertelde Apple CEO Tim Cook afgelopen week ook dat de iPhone 6 en 6 Plus tijdens de feestdagen in december lastig leverbaar zullen zijn. Of Apple dat bewust doet, is niet bekend. De feestdagen zijn traditioneel een grote bron van inkomsten voor Apple en ook deze feestdagen zal er zeker veel vraag zijn naar de sterke, vernieuwde apparaten die Apple te bieden heeft.

Bewuste actie?

Het zou kunnen dat Apple bewust schaarste creëert. In ieder geval niet de eerste keer. Maar we weten wel dat de vraag naar de iPhone 6 het aanbod groots overstemt, de verhoudingen staan volledig uit elkaar.  “Niet eens op dezelfde planeet”, aldus Cook. Hij noemt de grote vraag naar de nieuwe toestellen “duizelingwekkend”.

De lancering van de iPhone 6 en 6 Plus was ongetwijfeld de grootste klapper van Apple’s vuurwerkshow het afgelopen jaar. Noem het gerust de grootste iPhone-lancering ooit.

Vertrouwen

Toch ziet CEO Tim Cook de feestdagen vol vertrouwen tegemoet, met het “sterkste productieaanbod dat Apple ooit heeft gehad”. Behalve de nieuwe iPhones, iPads en Macs looft hij daarbij iOS 8 en OS X Yosemite. Ook kan hij niet wachten tot Apple Watch haar echte intrede zal maken, een apparaat dat volgens hem een must have wordt en zelfs je leven gaat veranderen.

Verhouding

Wat de werkelijke verhouding tussen de twee nieuwe iPhones is, maakt Apple niet bekend. Volgens analisten is de iPhone 6 zes keer meer over de toonbank gegaan dan de 6 Plus. Dat berekenden ze op basis van gebruiksstatistieken van apps.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones