‘iPhone 6s / 6s Plus schermresoluties zijn...

Het moge ondertussen wel duidelijk zijn dat Apple de nieuwe generatie iPhone op woensdag 9 september aan gaat kondigen. Al ver voordat Apple uitnodigingen verstuurde voor een evenement op die datum, gingen er al geruchten over de dag. Hier zouden onder andere de iPhone 6s en iPhone 6s Plus aangekondigd worden, als opvolger van respectievelijk de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Schermresolutie iPhone bekend?

Op internet gaan er natuurlijk tal van geruchten rond over alle verschillende soorten telefoons. Iemand die daar in het verleden veelvuldig aan mee heeft gedaan, en het vaak ook wel aan het juiste eind had, is het Weibo account @KJuma. Zo ook deze keer. Nu gaat het om de schermresoluties van de nieuwe iPhones, en een bijgevoegde benchmark van Geekbench.

Apple-iPhone-6s-en-Apple-iPhone-6s-Plus-scherm-resolutie

Voor de iPhone 6s zou Apple kiezen voor een resolutie van 1125 x 2000 pixels, op een 4,7 inch scherm. De iPhone 6s Plus zou een resolutie krijgen van 1242 x 2208 pixels, op een 5,5 inch scherm. Dat komt dan uit op een pixeldichtheid van respectievelijk 488 en 460 ppi. Ter vergelijking, de iPhone 6 had een resolutie van 750 x 1334 (326ppi) en de iPhone 6 Plus een Full HD scherm, 1080 x 1920 pixels, met 401 pixels per inch. Eerdere geruchten spraken van eenzelfde resolutie voor de iPhones, maar dat kan dus zomaar eens anders zijn.

iPhone benchmark

Naast een aantekening van de resoluties van de iPhone schermen, werd er ook een Geekbench benchmark als bijlage toegevoegd. Hier is uit op te maken dat de A9 processor, die in beide telefoons zit, een kloksnelheid heeft van 1,8 GHz, en dat er 2 GB RAM op het toestel aanwezig is.

Gelukkig laat Apple ons niet lang wachten, en zullen we snel weten wat van bovenstaand gerucht waar is. Zoals gezegd zal Apple de nieuwe iPhones op 9 september aan gaan kondigen, waarna de iPhones waarschijnlijk vanaf 25 september in Nederland in de winkels zullen liggen. Vanaf dat moment kan je de iPhone 6s dus kopen in de winkel, met bijvoorbeeld een telefoon abonnement.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones