iPhone 6s best verkochte smartphone in 2016

iPhone 6s best verkochte smartphone in 2016

De Apple iPhone 6s is het meest verkocht van alle smartphones in 2016. Apple is zelfs fabrikant van de volledige top drie, aan meest verkochte smartphones in 2016. De Amerikaanse fabrikant van premium smartphones blijft iedereen ver voor.

De best verkopende smartphones zijn allemaal van Apple. Bijna de volledige top 5 wordt door het premium merk bezet. Pas op de vijfde plek zien we een smartphone van een andere fabrikant, namelijk de Samsung Galaxy S7 Edge. De lijst van onderzoeksbureau IHS Markit is voor de rest gevuld met Galaxy toestellen en op de zevende plaats een nieuwkomer, de Oppo A53.

op 10 smartphones 2016

iPhone 6s best verkochte smartphone van 2016

In 2016 werd de iPhone 6s verreweg het meest verkocht van alle andere smartphones. Het vlaggenschip werd in 2015 gelanceerd en weet nog erg veel mensen aan te spreken. In China wist het toestel niet de koppositie te bemachtigen, daar moest het de Oppo R9 voor zich laten. De iPhone 6s wordt op de voet gevolgd door de iPhone 7. Dan volgt er een enorm gat naar de iPhone 7 Plus en iPhone 6s Plus. Pas op de vijfde plek zien we een andere fabrikant, de Samsung Galaxy S7 Plus.

De iPhone 6s is een compacte smartphone met 4,7-inch HD Retina beeldscherm. Een krachtige A9 processor is de krachtbron van het toestel met 2 GB aan werkgeheugen. Sinds de lancering van de iPhone 7 is er minimaal 32 GB aan werkgeheugen. Het toestel beschikt daarnaast over uitstekende camera’s. Een 12-megapixel hoofdcamera en 5-megapixel selfie camera. Je koopt een los iPhone 6S toestel op dit moment vanaf 595 euro.

Apple domineert

De iPhone 6s en iPhone 7 zijn in 2016 twee keer meer verkocht dan de nummer drie, de iPhone 7 Plus. Zelfs de iPhone 6s Plus verkoopt beter dan de Samsung Galaxy S7 Plus. Apple domineert de top 5 volledig. Kijk je echter naar aantal toestellen dan heeft Samsung er één meer. Het valt bij Apple op, dat de oudere modellen populair zijn. Samsung verkoopt vooral nieuwe vlaggenschepen. Een ander opvallend aspect is dat Apple juist meer kleine toestellen verkoopt. De basis variant van zowel de 6s als de 7 verkoopt beter dan de plus. Samsung verkoopt juist meer groter telefoons als het gaat om de premium vlaggenschepen. Binnen de mid-range J modellen zijn kleinere telefoons weer wel succesvoller.

Apple

Pas in september 2016 werd de iPhone 7 gelanceerd en het model verkoopt dat jaar slechts iets minder dan zijn voorganger de iPhone 6s. Het schept heel wat verwachtingen voor 2017. De iPhone 7 Plus is zelfs vaker over de toonbank gegaan in 2016 dan zijn voorganger. Waarschijnlijk zijn de twee hoofdcamera’s toch aantrekkelijker dan het prijs verschil tussen beide toestellen. De iPhone 7 Plus is de eerste iPhone met twee hoofdcamera’s. De smartphone bracht voor het eerst een extra zoom functie tot 10x. De mogelijkheden van de twee camera’s worden zo optimaal gebruikt.

iPhone 7 Plus

Samsung

Hoewel Samsung de nummer één smartphone verkoper van de wereld is, blijven de Galaxy S vlaggenschepen ver achter op de iPhones. Sterker nog, in 2016 hebben de verkopen van beide Galaxy S7 telefoons zelfs een lichte boost gehad van het Note 7 debacle. Beide toestellen verkochten wel beter dan de Galaxy S6 modellen, ongeveer 10 miljoen stuks. Met de Samsung Galaxy S8 wil de Koreaanse fabrikant naast de iPhone komen met verkoopcijfers. In totaal heeft Samsung 5 smartphones in de top 10 staan. De meeste daarvan zijn mid-range smartphones, de volledige Galaxy J-serie heeft namelijk een plek in de top.

samsung-galaxy-j5-2017

Chinese fabrikanten

De grote ontbrekende in deze top 10 is natuurlijk Huawei. De nummer drie smartphone fabrikant achter Apple en Samsung. Hoewel de Huawei P9 goed verkocht, kon het niet op tegen de Samsung J serie en ook niet tegen de Oppo A53.

Huawei’s landgenoot Oppo heeft in 2016 veel van zich laten horen. Oppo wist zelfs tot de top 5 smartphone fabrikanten toe te treden. In China is het niet langer een Apple die het meest verkocht word, in 2016 is dat namelijk een Oppo geweest. Geen vreemde zaak dus, dat we een Oppo smartphone in deze top 10 terugvinden. De Chinese smartphone fabrikant liet in 2016 een volumegroei zien van 109 procent. Het merendeel daarvan haalt Oppo nog uit China, 80 procent. Er zijn dus nog wat markten om te veroveren voor het merk. Hopelijk zien we dit bijzondere merk snel in Nederland.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones