apple-event
28 augustus 2015 door in Apple.

Het was al enige tijd bekend in het geruchtencircuit dat Apple op 9 september een evenement zou houden. Hier zou Apple onder meer de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus aankondigen. Apple heeft nu een uitnodiging verstuurd, waar het bedrijf de pers uitnodigt om op 9 september aanwezig te zijn bij een Apple event. Woensdag 9 september zou dan inderdaad de datum zijn waarop de iPhone 6s aangekondigd zal gaan worden, exact een jaar na de iPhone 6 die op 9 september 2014 aangekondigd werd.

Over de nieuwe iPhones

Van Apple wordt dus weer verwacht dat ze, net als vorig jaar, twee verschillende iPhones aan zullen kondigen. Omdat het hier om een S-update gaat, mogen we er van uitgaan dat het design van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus veel weg heeft, of exact hetzelfde is, als die van de iPhone 6 en 6 Plus. Dit betekent ook weer een 4,7 inch scherm voor de 6s en een 5,5 inch scherm voor de 6s Plus. Ook zou er gesproken worden van een 4 inch iPhone 6c, maar die zou pas later komen, of helemaal niet.

Het verschil tussen de iPhone 6 en 6s ga je dus merken in de prestaties. Zo gaat Apple de nieuwe A9 processor gebruiken, wordt het werkgeheugen verdubbeld naar 2 GB RAM en krijgt de camera voor het eerst sinds de iPhone 4s weer een upgrade wat betreft megapixels: van 8 naar 12. De nieuwe processor van de Apple A9 processor zou gemaakt worden met een 16- of 14nm proces. Hierdoor zou de batterij een stuk langer mee moeten gaan, omdat de processor een stuk efficiƫnter met de taken om kan gaan.

Daarnaast zou Apple gebruik gaan maken van een steviger stuk aluminium, zodat een #bendgate zoals afgelopen jaar kan worden voorkomen. Aluminium 7000-series gaat hiervoor gebruikt worden, waardoor de iPhone erg stevig zal worden. Ook krijgen de nieuwe iPhones de beschikking over Force Touch, waardoor het scherm drukgevoelig wordt en dus onderscheid kan maken tussen een harde of zachte druk op het scherm.

De release van de iPhone 6s zal in Nederland waarschijnlijk op 25 september plaatsvinden. Als je hem per se eerder wilt hebben, kan je kijken of je de iPhone in Duitsland kan kopen. Dat kan waarschijnlijk vanaf 18 september.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones