‘iPhone 6s verkoopt minder goed dan de iPhone 6’

iphone-apple

De nieuwste telefoons van Apple, de iPhone 6s en iPhone 6s Plus, verkopen minder goed dan de voorgangers, de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Marktonderzoeker Kantar World Panel meldt dit, aan de hand van verkoopcijfers in Amerika. Hoewel dat natuurlijk niet per se iets hoeft te zeggen over de verkopen in Europa, lijkt het er wel op dat de nieuwe iPhones minder verkopen dan het jaar daarvoor.

Verkopen liggen stuk lager

Het verschil zou in Amerika ook aanzienlijk zijn, het zou namelijk gaan om 25 procent minder dan een jaar eerder (over de maanden augustus, september en oktober). Dat terwijl de markt voor smartphones met ‘maar’ 6 procent is gekrompen. In die drie maanden hebben de nieuwe iPhones wel een groot aandeel in de verkopen, maar ligt het waarschijnlijk nog niet op het niveau waarop Apple gehoopt had. Samen waren de iPhone 6s en de 6s Plus namelijk goed voor zo’n 35 procent van alle verkochte iPhones in die drie maanden, waar de iPhone 6s zo’n twee keer populairder blijkt dan de 6s Plus.

Weinig vernieuwend

Het kan er natuurlijk heel erg aan gelegen hebben dat Apple dit jaar minder vernieuwend geweest is dan het jaar ervoor. Toen Apple de iPhone 6 en 6 Plus op de markt bracht, ging het bedrijf opeens een hele andere soort telefoon verkopen. Van een 4 inch toestel (de iPhone 5s) werd namelijk de overstap gemaakt naar een 4,7 inch toestel (iPhone 6) en een 5,5 inch telefoon (iPhone 6 Plus). Hiermee werd opeens een veel grotere doelgroep bereikt. De iPhone 6s heeft niet zo’n vernieuwende functie gekregen. Wel is het toestel natuurlijk sneller dan zijn voorganger, met een aantal nieuwe features, maar dat lijkt de consument nog niet genoeg te boeien.

Wel zijn eigenaren van een iPhone trouw aan de iPhone, zeker vergeleken met bijvoorbeeld concurrent Samsung. Van de ondervraagde iPhone eigenaren die van plan zijn om een nieuwe telefoon te kopen, geeft 79 procent aan dat de voorkeur uit gaat naar Apple. Bij Samsung ligt dat percentage op 62 procent. Verschil zal hem daar waarschijnlijk in zitten dat je maar bij één fabrikant terecht kan voor het iOS ecosysteem, waar je meerdere keuzes hebt voor een Android telefoon.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones