iPhone 6SE in september 2016, iPhone 7 pas in 2017

iPhone 6SE

Deze week gonst het ineens van de geruchten rond de iPhone 7. Men verwacht dat het nieuwe toestel van Apple dit jaar verschijnt als upgrade onder de naam iPhone 6SE of iPhone S. Vanuit de enorme hoeveelheid lekken kunnen we opmaken dat er weinig echte vernieuwingen beschikbaar zullen zijn in de nieuwe iPhone. Het is dan ook niet gek dat het Amerikaanse techbedrijf zijn nieuwe toestel niet de naam iPhone 7 geeft.

iPhone 6SE

Maandag al wisten Chinese bronnen van Apfelpage.de ons te vertellen dat Apple pakketten met de “iPhone 6SE” naam heeft geproduceerd. Helaas wisten zij geen beeldmateriaal op de kop te tikken van de verpakking. Het gerucht moet dan ook met een korreltje zout genomen worden aldus Appleinsider.

Evan Blass 2016 iiPhoneToch is het helemaal geen gek gerucht. Evan Blass, een goed geïnformeerde smatphonelekker, gebruikt de naam iPhone 7 niet. In zijn laatste berichtgeving maakt de lekker melding van de iPhone 2016. Hij maakt wel melding van twee toestellen genaamd Sonora en Dos Palos. Daarmee wil hij ook zeggen dat een eerder gerucht van de iPhone 7, 7 Pro en 7 Plus niet correct is.

Apple upgrades

Mocht het gerucht waar blijken te zijn, dan kan het huidige vlaggenschip bijvoorbeeld iPhone 6SE heten. Kijken we naar de laatste lekken, dan zien we op de achterkant van deze apparaten een S staan. Dan zou het natuurlijk kunnen dat we de iPhone S 2016 of iPhone S gaan zien. Helaas is dat slechts speculatie en zijn we 12 september pas zeker.

Normaal geeft Apple zijn smartphones om de twee jaar een complete redesign. De jaren tussendoor lanceert het bedrijf een upgrade met de toevoeging ‘S’. De S-toestellen zijn voornamelijk een toestel met verbeterde interne hardware. Er zijn geruchten die suggereren dat Apple zijn levenscyclus wil verlengen. Dat wil zeggen dat het bedrijf niet per twee jaar maar per drie jaar een complete revisie wil uitvoeren. De toestellen worden steeds beter en in het kader van milieu en kosten kiezen steeds meer consumenten er voor om hun smartphone ook langer te gebruiken.

iPhone S

iPhone 7 of iPhone 6SE specs

Het design van het 2016 model wordt volgens de verwachting grotendeels hetzelfde de huidige iPhone 6s. De 2016 iPhone zal dunner zijn, want volgens de geruchten mist de 3,5-mm koptelefoonaansluiting. Apple schijnt ook de antennes in de achterkant te hebben verwijderd waardoor het bedrijf een dunnere behuizing kan gebruiken.

iPhone 7 Weibo

De grotere 5,5-inch “Plus of Pro” variant krijgt als enige van het tweetal een dubbele-cameralens op de achterkant. Het toestel beschikt over 3 GB aan werkgeheugen en wordt waarschijnlijk uitgerust met de magnetische Smart Connector achterop.

iPhone 7 viert 10 jarig bestaan

Een revolutionair nieuw toestel met een volledig nieuw ontwerp van de iPhone verschijnt volgens de huidige verwachting in 2017. In dat jaar viert Apple ook het 10-jarig bestaan van zijn bestseller de iPhone. Uit rapporten blijkt dat het model van volgend jaar wel eens over een volledig glazen behuizing kan beschikken met een OLED beeldscherm. In het beeldscherm zitten componenten geïntegreerd zoals de camera en microfoon voor FaceTime.

De 2016 iPhone, waarschijnlijk iPhone 6SE of juist iPhone S, verwacht men in de week van 12 september en volgens Evan Blass zijn de fysieke toestellen vanaf 16 september beschikbaar voor de verkoop.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones