iPhone 7 blaast Antutu omver! A10 scoort 178.397

iPhone 7 blaast Antutu omver! A10 scoort 178.397

iPhone 7 met nieuwe A10 processor blaast Antutu omver! Apple verkondigde met trots dat de iPhone 7 het snelste Apple toestel ooit is. De smartphone zet daad bij woord en scoort wel 178.397 op de Antutu benchmark.

Antutu is een geweldig bron van informatie over de prestaties van je smartphone. Smartphone gebruikers en ook smartphone fabrikanten maken gretig gebruik van de benchmark. Het is daarom een gigantische bron aan smartphone informatie en ideaal voor onderling vergelijken van smartphones prestaties.

iPhone de prijs waard?

Hoewel je de iPhone tot de duurste smartphones in de wereld mag rekenen, vinden de toestellen gretig aftrek. Regelmatig wordt de discussie ‘is de iPhone zijn prijs waard’ weer aangewakkerd, maar desondanks gaat Apple lekker zijn gang. Niet onverdienstelijk mogen we wel zeggen. Terwijl de Amerikaanse Tech-reus in verkopen naar de tweede plek is verdrongen, staat het Apple nog vier bovenaan in marge.

Ook met de lancering van de iPhone 7 laaide de discussie weer op. Aangewakkerd door analisten die weinig tot geen vernieuwingen verwachtte. Alle meningen daar gelaten, de iPhone is in ieder geval ZEER snel! Daar kunnen we natuurlijk veel over zeggen, maar Antutu geeft een harde score.

Antutu score A10 aangedreven iPhone 7

De iPhone 7 heeft een 2,4 GHz A10 chip en het werkgeheugen is verhoogd naar 2 GB.
Via het Antutu Weibo-account verkregen we de score van de nieuwe iPhone 7.

iPhone 7 antutu score

Het toestel blaast iedereen omver met een gemiddelde score van wel 178.397 punten. Daarmee is het toestel 33% sneller dan zijn voorganger de iPhone 6S. Zelfs de huidige nummer één, de OnePlus 3, blijft achter met een gemiddelde score van 140.288. Helaas kunnen we in verband met vertaling vanuit Chinees niet met zekerheid zeggen of de score een vergelijkbaar gemiddelde betreft of één van de extreme scores.

Antutu top 10 smartphones aug 2016

iPhone 7 versus met Samsung Galaxy S7

De onderstaande grafiek toont de scores van de verschillende chips en je ziet dat de score van de A10 met 178.397 daarin behoorlijk uit schiet.

CPU score antutu

Antutu heeft zelf ter vergelijking de Samsung Galaxy S7 score naast die van de iPhone 7 gelegd. Het toestel scoort op enkele kern tot 20.300 punten en de prestaties van de GPU zijn 46.217 punten. De Galaxy S7 met de Snapdragon 820 scoort met 9.567 punten behoorlijk lager op basis van enkele kern prestaties. Op het gebied van de GPU prestaties scoort de S7 weer hoger, 52.410 punten.

Het is duidelijk dat de A10 behoorlijk sneller is dan de Snapdragon 820. Hoewel de GPU scores van de Apple chip onder die van Qualcomm liggen zijn de single core scores bijna twee keer hoger van de iPhone 7.

Het is nu wachten op Qualcomm’s antwoord in de vorm van de Snapdragon 830.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones