‘iPhone 7 begint bij 32GB intern geheugen’

‘iPhone 7 begint bij 32GB intern geheugen’

Ben jij één van die mensen die er een hekel aan heeft dat het instapmodel van iedere iPhone slechts 16GB intern geheugen heeft? Dan hebben we goed nieuws voor je. Een anonieme, maar welingelichte bron vertelt tegenover The Wall Street Journal dat de iPhone 7 afscheid neemt van deze beperkte hoeveelheid opslagruimte. In plaats daarvan krijgt de goedkoopste uitvoering 32GB geheugen.

Geheugen iPhone 7

Het is een veelgehoord kritiekpunt op Apple. De instapmodellen van alle iPhones die momenteel in omloop zijn beginnen bij 16GB. Van deze 16GB moet je een deel afstaan aan het besturingssysteem en de vooraf geïnstalleerde apps. Het resterende gedeelte –naar schatting zo’n 10GB tot 12GB– kun je gebruiken om foto’s, video’s, muziek en andere bestanden op te slaan. Als je daarbij optelt dat je Live Photos schiet, video’s in de hoogst mogelijke kwaliteit opneemt en het besturingssysteem regelmatig van updates voorziet, dan is deze schaarse hoeveel opslagruimte in no-time vol. Het geheugen uitbreiden met een microSD-kaart is er niet bij: je zult het dus met deze beperkte hoeveelheid schijfruimte moeten doen.

Liefhebbers vragen Apple al langer om geen 16GB, maar 32GB aan intern geheugen mee te geven aan het instapmodel. Daar lijkt de Amerikaanse smartphoneproducent nu eindelijk gehoor aan te geven. Een anonieme tipgever vertelt tegenover de gerenommeerde krant The Wall Street Journal dat de iPhone 7 begint bij 32GB geheugen. Niet langer dus foto’s verwijderen en back-ups maken om ruimte te besparen.

Volgens het geruchtencircuit zou de iPhone 7 in drie verschillende opslagcapaciteiten beschikbaar zijn: 16GB, 64GB en 256GB. Voor wie niet zo snel is in hoofdrekenen: dat is telkens een factor 4 verschil in geheugen. Het is al meer dan eens gesuggereerd dat Apple het op deze manier verleidelijker maakt voor consumenten om een iPhone met meer geheugen te kopen. Zo heb je voor 100 euro meer immers vier keer zo veel opslagruimte. Het psychologische effect van deze deal is we geneigd zijn om meer van ons zuurverdiende geld aan Apple te geven.

Het is niet bekend of er naast de uitvoering met 16GB opslagruimte nog meer varianten komen te vervallen.

iPhone 7 conceptfoto spacezwart Martin Hajek

Specificaties iPhone 7

De iPhone 7 heeft een 4.7 inch scherm met een resolutie van 1334 bij 750 pixels. Onder de motorkap vinden we naar verluidt een 64-bit A10-chip met M10 bewegingscoprocessor, 2GB werkgeheugen en 16GB, 64GB of 256GB aan opslagcapaciteit. Het toestel krijgt een enkele camera, al is de resolutie nog altijd onbekend. De aansluiting voor de headset verdwijnt en wordt mogelijk vervangen door een extra speaker aan de onderzijde.

De iPhone 7 is naar verluidt 7,1 millimeter dik zijn. Ook horen we geluiden dat het toestel waterdicht is. De fysieke Home-knop maakt plaats voor een capacitieve knop. Volgens de laatste berichten krijgt deze haptische feedback, wat inhoudt dat hij licht begint te trillen als hij wordt aangeraakt. Tot slot komt het vlaggenschip met de nieuwste iteratie van Apples besturingssysteem: iOS 10.

De iPhone 7 Plus heeft naar verluidt een 5.5 inch scherm met FHD-resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Ook zou het toestel een dubbele camera aan de achterkant krijgen en voorzien zijn van een Smart Connector. Verder is hij met een dikte van 7,3 millimeter een fractie steviger dan de reguliere uitvoering.

iPhone 7 Pro

Ook zou Apple in september een derde variant introduceren: de iPhone 7 Pro. Dit toestel heeft mogelijk een groter scherm dan 5.5 inch, een dual-camerasysteem, Smart Connector en ondersteunt draadloos opladen. Door het introduceren van een derde variant wil Apple volgens kenners een duidelijk onderscheid aanbrengen tussen de verschillende iPhones. De adviesprijzen van de iPhone 7 Pro lopen uiteen van 945 euro voor het instapmodel tot zo’n 1.185 euro voor de duurste uitvoering.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones