iPhone 7 best verkochte telefoon in eerste halfjaar 2017

iPhone 7 best verkochte telefoon in eerste halfjaar 2017

De Apple iPhone 7 is de bestverkochte telefoon in het eerste halfjaar van de huidige jaargang. Op plek twee is zijn grote broer terug te vinden: de Apple iPhone 7 Plus. De laatste podiumplek wordt vergeven aan de Samsung Galaxy Grand Prime Plus, een opmerkelijk toestel tussen deze twee Apple-toestellen in.

Dat blijkt uit een rapport van marktonderzoeker IHS Markit. Dit bedrijf baseert zijn uitspraken op interne informatie uit de telefoonindustrie.

Dat Apple telefoons goed verkopen is natuurlijk allang geen verrassing meer. Dat ze het echter zó goed doen wisten ook wij niet. Uit halfjaarlijks onderzoek van het Londense bedrijf IHS Markit blijkt namelijk dat Apple maar liefst twee keer in de top drie best verkochte telefoons is terug te vinden. Kijken we naar de top tien zien we zelfs vier Apple toestellen terug. Samsung is hofleverancier van dit rijtje en levert vijf toestellen. De vooral in China populaire fabrikant Oppo zien we één keer terug in de top tien. De top drie wordt gevormd door de Apple iPhone 7, Apple iPhone 7 Plus en Samsung Galaxy Grand Prime Plus. Vooral dit laatste toestel komt voor ons als een verrassing. In ons land is het toestel naar ons weten niet heel populair. IHS Markit geeft aan dat dit toestel het vooral goed doet in groeimarkten zoals India.

Samsung doet het goed in groeimarkten

Dit in tegenstelling tot de top twee, deze telefoons zijn vooral populair in Europa en Noord-Amerika. Dit heeft grotendeels te maken met hun hoge prijskaartjes, zo schrijft men in het rapport. Plek vier wordt eveneens ingenomen door een Apple toestel: de iPhone 6S. Een plek lager vinden we de Samsung Galaxy S8, welke afgelopen april verscheen. Zijn grotere broer, de Samsung Galaxy S8 Plus, volgt op zijn hielen en vinden we terug op plek zes. Het is hierbij interessant om op te merken dat het instapmodel dus beter verkoopt dan het uitgebreidere model. Dit in tegenstelling tot wat veel analisten hadden verwacht. IHS schrijf verder niet welke toestellen de top tien complementeren. We kunnen echter wel een verwachting scheppen. Wij vermoeden dat ook de Samsung Galaxy S7 (Edge) alsmede de Oppo R11 in het lijstje zijn terug te vinden.

Vlaggenschepen verkopen steeds minder

Volgens de onderzoekers van IHS verkopen zogenoemde vlaggenschipmodellen van Apple en Samsung steeds minder. Alhoewel ze nog steeds de topposities domineren, loopt hun verkoopvolume wel af. Zo verkochten de iPhone 6 en iPhone 6S relatief gezien beter dan de iPhone 7 en 7 Plus. Ook de Samsung vlaggenschepen doen het minder dan hun voorgangers. Dit komt echter vermoedelijk door het feit dat de Galaxy S8 (Plus) vanaf april te koop was, in tegenstelling tot de Galaxy S7 (Edge) die al in maart te verkrijgen was.

 

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones