De iPhone 7 in het……blauw?

De iPhone 7 in het……blauw?

Je leest het goed: de nog te verschijnen iPhone 7 krijgt een wel hele bijzondere kleur. Donkerblauw om precies te zijn. Om het allemaal nog wat gekker te maken: de oh zo geliefde en populaire kleur spacegrijs gaat verdwijnen. Tenminste, als we de Japanse blog Macotakara mogen geloven.

De blog heeft in het verleden meer dan eens correcte informatie gelekt omtrent producten van Apple. Maar ditmaal komt de Japanse blog met een wel heel opmerkelijk nieuwtje. Zo opmerkelijk dat we niet zeker weten of het bericht wel serieus moeten nemen.

Blauwe iPhone 7?

Volgens Macotakara is Apple van plan om zijn nieuwste iPhone in een nieuw jasje te steken. Jullie zijn wellicht bekend met de kleuren zilver, spacegrijs, goud en roségoud. De iPhone 6S, iPhone 6S Plus en iPhone SE zijn in deze vier uitvoeringen beschikbaar. Apple heeft volgens de blog besloten om het over een andere boeg te gooien. De kleur spacegrijs verdwijnt en maakt plaats voor donkerblauw.

Een opmerkelijke keuze, want spacegrijs is een populaire kleur onder consumenten. Toch zou Apple deze kleurvariant beetje bij beetje willen uitfaseren en vervangen door de nieuwe blauwe kleur die op de omslagfoto is te zien. De beschikbare kleuren zijn dan zilver, goud, roségoud en donkerblauw, of Deep Blue zoals de kleur momenteel door het leven gaat.

Kleurenpalet Apple

iPhone 7 Deep BlueSpacegrijs werd in 2013 geïntroduceerd door Apple. De iPhone 5S was de eerste smartphone van Apple die in deze kleur te koop was. Deze kleur verving slate (leisteen), die Apple bij de iPhone 5 gebruikte. Voor die tijd was je keuze beperkt tot zwart of wit. Spacegrijs vinden we terug in alle iPhones, iPads, MacBooks en Apple Watches die sinds 2013 zijn geïntroduceerd. Leuk feitje: wist je dat de kleur spacegrijs bij iedere generatie verschilt?

De iPhone 5C verscheen in allerlei vrolijke lichte kleuren: blauw, groen, geel en rood/roze. De behuizing met glazen achterpaneel maakte achter plaats voor een plastic paneel. Tevens was het de eerste iPhone die niet uit een unibody bestond: de achterkant was namelijk eenvoudig te vervangen door een paneeltje in een andere kleur.

Tussen 1998 en 2003 verkocht Apple de iMac G3, een personal computer die in dertien verschillende felle kleuren beschikbaar was. Het was het eerste nieuwe product dat wijlen Steve Jobs op de markt bracht nadat hij het bedrijf een tijdje had verlaten.

De kleur spacegrijs bij verschillende iPhones

De kleur spacegrijs bij verschillende iPhones

Specificaties iPhone 7

De iPhone 7 heeft volgens de geruchten een 4.7 inch Retina HD-scherm met een resolutie van 1334 bij 750 pixels met een pixeldichtheid van 326 ppi. Onder de motorkap vinden we naar verluidt de 64-bit A10-chip met M10 bewegingscoprocessor. Het werkgeheugen bedraagt 2GB, de opslagcapaciteit varieert en is afhankelijk van het model dat je kiest. Volgens het geruchtencircuit kiest Apple voor een uitvoering met 16GB, 64GB of 256GB intern geheugen.

Aan de achterkant plaatst Apple een dubbele camera met optische beeldstabilisatie (OIS). Deze feature komen we normaliter alleen tegen bij de Plus-modellen. De iPhone 7 zou de eerste reguliere iPhone zijn die over optische beeldstabilisatie beschikt. Over de resolutie van zowel de primaire als de secondaire camera is niets bekend.

Er gaan geruchten de ronde dat de iPhone 7 maar liefst vier speakers krijgt: twee onder en twee boven. Deze roddel zou ik persoonlijk met een korreltje zout nemen. Over audio gesproken: de 3.5mm audio jack gaat verdwijnen in het nieuwe model. In plaats daarvan moeten we straks de Lightning Connector gebruiken om naar onze favoriete muziek te luisteren met headset. Wellicht dat je een aparte aansluitkabel bij de iPhone 7 krijgt –of in het ergste geval moet kopen.

Ook bestaat er de nodige onduidelijkheid of de iPhone 7 wel of geen Smart Connector aan de achterzijde krijgt. Deze techniek vinden we momenteel alleen bij de iPad Pro (12.9) en iPad Pro (9.7). Hiermee zou je in theorie de smartphone draadloos kunnen opladen, maar ook aansluiten op een extern toetsenbord.

De iPhone 7 zou 7,1 millimeter dik zijn. Diens grote broer de iPhone 7 Plus zou een fractie steviger zijn met een maximale dikte van 7,3 millimeter. Het nog te verschijnen toptoestel zou ook waterdicht zijn, hoewel de IP-certificering onbekend is. Of hij dus volledig waterdicht is of alleen spatwaterdicht, is vooralsnog een raadsel. Tot slot draait de iPhone 7 op het nog te verschijnen besturingssysteem iOS 10.

iPhone 7 Plus beschermhoes

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones