iPhone 7 en iPhone 7 Plus nu te bestellen

iPhone 7 en iPhone 7 Plus nu te bestellen

De iPhone 7 en diens grotere broer de iPhone 7 Plus liggen vanaf nu in de winkels. Een los exemplaar is verkrijgbaar vanaf 769 euro. Je moet echter wel een paar weekjes wachten voordat je ermee aan de slag kunt.

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat Nederland tot de eerste groep landen behoort waar Apples nieuwste vlaggenschip direct verkrijgbaar is. In het verleden trokken die-hard fans die geen zin hadden om te wachten er massaal op uit richting Duitsland of Frankrijk. Dit jaar is dat dus niet nodig.

Je kunt de iPhone 7 weliswaar direct bestellen via de webshop van Apple of andere online retailers, maar het bedrijf waarschuwt er voor dat de voorraad beperkt is. Apple werkt volgens het principe van ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Met andere woorden, wie het vlaggenschip als eerste bestelt, krijgt hem ook als eerste in huis. Tot slot heeft Apple op zijn webshop een limiet ingesteld van maximaal twee exemplaren per klant.

Zijn grotere evenknie, de iPhone 7 Plus, is eveneens op dit moment te bestellen. De levertijd van dit toestel bedraagt, net als de iPhone 7, twee tot drie weken. En wie weet nog wel langer als hij massaal wordt afgenomen.

Specificaties iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Mijn collega Paul heeft bij de introductie reeds zeer uitvoerig geschreven over de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Zijn uitgebreide en gedetailleerde artikel kun je hier nalezen.

Kort samengevat heeft de iPhone 7, net als zijn voorgangers, een 4.7 inch Retina HD-scherm met een resolutie van 1334 bij 750 pixels en een pixeldichtheid van 326 ppi. De maximale schermhelderheid is opgeschroefd van 500 cd/m2 naar 625 cd/m2. Een geheel nieuwe toevoeging is dat de nieuwe iPhone stofdicht en waterbestendig is, of IP67 gecertificeerd voor de kenners. Het is echter goed om te beseffen dat vloeistofschade niet onder de garantie valt en de waterbestendigheid na verloop van tijd kan afnemen als gevolg van slijtage.

Onder de motorkap heeft Apple de spiksplinternieuwe A10 Fusion chip met M10-bewegingscoprocessor geplaatst. De kloksnelheid hiervan is echter niet bekend gemaakt. Dat geldt ook voor de hoeveelheid werkgeheugen. Op internet circuleren echter al de eerste verhalen over 3GB RAM. Het is de eerste keer dat Apple zijn instapmodellen uitrust met 32GB intern geheugen. Vroeger moest je genoegen nemen met 16GB geheugen. Naast de 32GB-variant zijn er tevens uitvoeringen met 128GB en 256GB geheugen.

De iPhone 7 heeft een 12 megapixelcamera met autofocus, viervoudige True Tone LED-flitser. Naast extra flitsers en groter diafragma (f/1.8) is de camera tevens uitgerust met de nieuwe Image Signal Processor (ISP). De FaceTime HD-camera is eveneens vernieuwd en heeft voortaan een resolutie van 7 megapixels.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Een andere nieuwe feature is de Home-knop. Dit was vroeger een fysieke knop die je kon indrukken. Apple heeft deze vervangen door een aanraakgevoelige knop die ultrasone trillingen verzendt zodra deze een inputsignaal van je vinger ontvangt. Uiteraard is deze uitgerust met Touch ID. Ook moet je het voortaan zonder 3.5 headphone jack doen. Om muziek te luisteren moet je nieuwe draadloze oordopjes kopen, of gebruikmaken van een verlengstukje die je gratis bij je aankoop krijgt. En uiteraard krijg je bij levering de nieuwste versie van Apples besturingssysteem: iOS 10.

De iPhone 7 Plus heeft nagenoeg dezelfde specificaties. Het scherm is met een beelddiagonaal van 5.5 inch wat groter en ook gaat de batterij langer mee dan de reguliere uitvoering. De schermresolutie bedraagt 1080 bij 1920 pixels (Full HD). Grootste verschil is echter de dubbele camera. De iPhone 7 Plus heeft een dual-camerasysteem dat bestaat uit twee 12 megapixelcamera’s. De een heeft een groothoeklens, de ander is uitgerust met een telelenscamera. Met het nieuwe camerasysteem schiet je naar eigen zeggen niet alleen mooiere foto’s, maar kun je tevens beter zoomen. Zo beschik je over 2x optische zoom en 10x digitale zoom.  Om bokeh-foto’s te schieten –foto’s waarbij de achtergrond wazig is– moet je wachten totdat Apple de eerstvolgende update uitbrengt.

Prijs en beschikbaarheid

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn dus vanaf vandaag officieel te bestellen. Het instapmodel van de iPhone 7 kost 769 euro en dan krijg je van Apple 32GB intern geheugen. Wil je meer opslagruimte? Dan betaal je 879 euro voor 128GB of 989 euro voor 256GB.

De dubbele camera en het grotere scherm van de iPhone 7 Plus maken het vlaggenschip een stuk prijziger. Het basismodel gaat voor 909 euro over de toonbank. De uitvoering met 128GB en 256GB intern geheugen kosten respectievelijk 1.019 euro en 1.129 euro.

De vlaggenschepen zijn verkrijgbaar in de kleuren zilver, goud, roségoud, zwart en gitzwart (Jet Black). De mat zwartte uitvoering maakt eindelijk weer een comeback. Liever een gitzwarte iPhone? Dan moet je wel een exemplaar met 128GB of 256GB intern geheugen kopen. De instapmodellen van 32GB worden niet in de kleurvariant geleverd.

De levertijd bedraagt op dit moment twee tot drie weken, maar kan oplopen tot een maand en langer als de vraag naar de nieuwe vlaggenschepen te groot is. Zoals gezegd geldt het adagium ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’.

iphone-7-glossy-black-camera

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones