‘iPhone 7 heeft geen Smart Connector’

‘iPhone 7 heeft geen Smart Connector’

Hoewel de lancering nog wel even op zich laat wachten, wordt er al volop gespeculeerd over de specificaties van de iPhone 7 en hoe de smartphone eruit zal komen te zien. Volgens de laatste geruchten heeft het nog te verschijnen vlaggenschip van Apple geen Smart Connector. Dit bericht spreekt eerdere geruchten tegen die begin dit jaar opdoken.

Apple staat bekend om zijn fraai vormgegeven en kwalitatief hoogwaardige producten. Zowel de iPhone als de iPad zijn overal ter wereld zeer geliefd bij zowel consumenten als het bedrijfsleven en vinden gretig aftrek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de iPhone onlangs uitgeroepen is tot de meest invloedrijke gadget aller tijden door TIME. Niet alleen vanwege zijn design, gebruiksvriendelijkheid en populariteit, maar ook vanwege de impact die de iPhone op ons dagelijks leven heeft gehad. Dat touchscreen displays vandaag de dag door nagenoeg alle smartphonefabrikanten als dé standaard wordt beschouwd, is te danken aan Apple.

Jaar op jaar breekt Apple zijn eigen records als het gaat om de iPhone-verkoop. Tot enkele weken geleden. Eind april presenteerde Apple zijn laatste kwartaalcijfers. Voor het eerst in de geschiedenis bleek dat het bedrijf minder iPhones had verkocht. Weliswaar gingen er in de eerste drie maanden van het jaar 51,2 miljoen iPhones over de toonbank, een ongekend groot aantal in de ogen van velen. Desalniettemin is het een daling van 16% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Gevolg: veel onvrede onder beleggers en investeerders. De koers van het aandeel Apple daalde maar liefst acht dagen achter elkaar. Tim Cook, de CEO van Apple die het stokje van Steve Jobs overnam, vertelde in een interview dat de nieuwe iPhone een ‘game-changer’ wordt met features waarvan we straks zullen zeggen ‘hoe heb ik al die jaren zonder kunnen doen?’.

iPhone 7 conceptfoto

‘Geen Smart Connector op de iPhone 7’

En hoewel het nog lang geen september is –traditioneel gezien de maand dat Apple zijn nieuwste iPhones en iPads onthult– wordt er volop gespeculeerd over de iPhone 7. Volgens één van de geruchten zou het toestel uitgerust worden met Smart Connector. Dit is een draadloze verbindingstechniek die Apple introduceerde bij de iPad Pro (12.9) en (9.7) om randapparatuur zoals een keyboard aan te sluiten. Dit zou een unicum zijn, omdat geen enkele iPhone –ook niet de iPhone 6S Plus of iPhone SE– over deze techniek beschikt.

Zo dook er onlangs een foto op waarop naar verluidt de iPhone 7 met Smart Connector te zien was. Het gerucht ging de ronde dat de koptelefoonaansluiting zou verdwijnen en dat gebruikers via de Smart Connector naar hun favoriete muziek konden luisteren.

Niets van waar, gebakken lucht, zo schrijft de Japanse blog Macotakara. De iPhone heeft volgens de blog gewoon een 3.5mm audio jack om een headset op aan te sluiten. Smart Connector? Daar is niets van waar.

iPhone 7 conceptfoto

Geruchten iPhone 7

De aan- of afwezigheid van de Smart Connector is niet het enige gerucht dat we de afgelopen tijd voorbij hebben zien komen. Zo hoorden we vorig jaar al dat Apple plannen heeft om zijn iPhones met een AMOLED-display te voorzien. De iPhone 7 krijgt naar verluidt een 5.5 inch OLED-scherm. Andere berichten suggereren dat de iPhone 7 met twee camera’s is uitgerust (net als de onlangs onthulde Huawei P9), dat hij volledig waterdicht is, 2GB werkgeheugen krijgt, nog dunner en krachtiger is dankzij de A10 chipset en M10 coprocessor, draadloos kan worden opgeladen en hij in meerdere varianten verschijnt. Namen als de iPhone 7 Plus en iPhone 7 Pro worden zijn al menigmaal genoemd.

Wij houden de laatste ontwikkelingen nauwlettend voor je in de gaten. Zodra we nieuwe geruchten en verhalen horen over de iPhone 7, dan vind je dat uiteraard op onze website Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones