‘iPhone 7 krijgt grotere camera en dubbele speakers’

iPhone 7 krijgt grotere camera

Tal van nieuwe foto’s van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben afgelopen weekend hun weg naar het internet gevonden. Daarop zien we dat de iPhone 7 een grotere camera en dubbele speaker krijgt en dat zijn grotere broer wordt uitgerust met een dubbele camera aan de achterzijde.

De foto’s zijn afkomstig van Steve Hemmerstoffer, de hoofdredacteur van de Franse techwebsite Nowhereelse.fr. Hij heeft in het verleden wel vaker voorspellingen gedaan die achteraf gezien correct bleken te zijn. Volgens hem gaat het hier om foto’s van het definitieve product.

iPhone 7 krijgt grotere camera

Camera

Er gaat vrijwel geen dag voorbij of we horen wel iets over de iPhone 7 of iPhone 7 Plus, de nieuwe vlaggenschepen van Apple die waarschijnlijk in september onthuld gaan worden. Ditmaal horen we geluiden over de camera. De reguliere iPhone 7 zou een grotere cameralens krijgen dan de iPhone 6S, maar zijn huidige form factor wel behouden. Mogelijk duidt dit op een verbeterde camera, omdat hij onder de behuizing een grotere camerasensor krijgt.

Op andere foto’s zien we een dubbele camera. Dit is naar verluidt de iPhone 7 Plus. Het bevestigt de geruchten die we al enige tijd horen over een dual-camerasysteem voor dit model. Door met twee primaire camera’s te werken en beide foto’s te combineren, krijg je mooiere en meer gedetailleerde plaatjes.

iPhone 7 Plus met dubbele camera

Dubbele speaker

Ook zien we duidelijk dat Apple er inderdaad voor heeft gekozen om de audio jack aan de onderzijde weg te laten en te vervangen. In plaats daarvan moeten we straks muziek waarschijnlijk beluisteren via de Lightning Connector. In plaats van een koptelefoonaansluiting plaatst het Amerikaanse technologiebedrijf een extra speaker. Of de iPhone 7 Plus dezelfde dubbele speaker krijgt is onbekend.

iPhone 7 met dubbele speaker

Specificaties iPhone 7 en iPhone 7 Plus

De iPhone 7 heeft net als als zijn voorgangers een 4.7 inch scherm met een resolutie van 1334 bij 750 pixels. De iPhone 7 Plus is met een beelddiagonaal van 5.5 inch iets groter. De schermresolutie zou uitkomen op 1080 bij 1920 pixels. Onder de kap vinden we naar verluidt een 64-bit A10-chip met M10 bewegingscoprocessor geplaatst. Het werkgeheugen bedraagt 2GB, de opslagcapaciteit 16GB, 64GB of 256GB.

De iPhone 7 krijgt een enkele camera, de iPhone 7 Plus een dubbele camera. Overigens wordt door sommigen betwijfeld, omdat Apple op technische problemen zou zijn gestuit. Andere bronnen spreken dit tegen en claimen dat hij wel degelijk een dual-camerasysteem krijgt aan de achterkant.

Het instapmodel van het nieuwe vlaggenschip zou 7,1 millimeter dik zijn en zijn grotere broer 7,3 millimeter. Daar staat wel tegenover dat de iPhone 7 Plus een Smart Connector krijgt en de reguliere versie het zonder moet stellen. Ook hebben we meer dan eens gehoord dat beide toestellen waterdicht zouden zijn. Verder zou Apple plannen hebben om een donkerblauwe variant (Deep Blue) te introduceren om spacegrijs te vervangen. De fysieke Home-knop wordt mogelijk vervangen door een capacitieve knop.

iPhone 7 conceptfoto van Martin Hajek

iPhone 7 Pro

Ook zou Apple in september met een derde variant op de proppen komen: de iPhone 7 Pro. Over dit toestel is eigenlijk nog maar vrij weinig bekend. Hij zou mogelijk een nog groter scherm hebben, uitgerust zijn met een dual-camerasysteem, Smart Connector en draadloos opladen ondersteunen. Ook zou dit model tot 256GB aan opslagcapaciteit hebben en de variant met 128GB opslagruimte vervangen. Zo wil Apple naar verluidt een duidelijk onderscheid aanbrengen tussen de verschillende iPhones. Nu is het zo dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus dezelfde features en functionaliteiten bezitten en zit het verschil hem in het schermformaat.

De prijzen van de iPhone 7 Pro lopen uiteen van 945 euro voor het instapmodel tot zo’n 1.185 euro voor de duurste uitvoering.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones