iPhone 7 heeft een topscherm

iPhone 7 heeft een topscherm

De iPhone 7 heeft het allerbeste LCD-scherm dat ze ooit zijn tegengekomen bij DisplayMate Technologies. Raymond Soneira zegt onder de indruk te zijn van de prestaties van het beeldscherm van Apples nieuwste vlaggenschip.

Op het eerste oog, zo schrijft Soneira, is de iPhone 7 bijna niet te onderscheiden van de iPhone 6 en iPhone 6S. Ook de schermgrootte is identiek, evenals de resolutie. Maar daar houden de overeenkomsten tussen de verschillende displays dan ook op. Het scherm van de nieuwe display is volgens hem een “werkelijk grote vooruitgang” te zijn ten opzichte van zijn voorgangers. Hij zegt zelfs dat de iPhone 7 het beste LCD-scherm heeft dat hij ooit getest heeft.

Kleurweergave

Zo heeft het scherm van de iPhone 7 een zeer hoge contrastratio. Ook de relflectie door het zonlicht is minimaal, zodat je altijd goed kunt lezen wat er op het scherm staat. De maximale schermhelderheid bedraagt maar liefst 705 nits of cd/m2. Zijn voorgangers kwamen niet verder dan 500 cd/m2.

Ook is Soneira zeer te spreken over de kleurweergave. Hij zegt niet eerder zo’n goede accurate kleurweergave te hebben gezien op een LCD-display. Foto’s en video’s zien er kleurrijk, levendig en realistisch uit, ook als je het scherm in een hoek houdt. Sterker nog, de kleurweergave is volgens hem nog beter dan menig consument op zijn monitor of UHD-tv te zien krijgt. Je zou verwachten dat dergelijke prestaties van het beeldscherm veel energie kosten. Maar dat valt reuze mee. Volgens Soneira is de iPhone 7 wel 7% zuiniger dan de iPhone 6.

Soneira eindigt zijn blog met de constatering dat alleen het scherm van de iPad Pro 9.7 beter presteert dan de iPhone 7. Daar staat echter tegenover dat Apples tablet is voorzien van een anti-reflectieve coating die niet aanwezig is op de iPhone. Waarom niet? Omdat deze te snel zou slijten als gevolg van het continu opbergen van onze smartphone.

iPhone 7

Samsung Galaxy Note 7

Eerder zei Soneira nog dat de Samsung Galaxy Note 7 het allerbeste scherm ooit heeft dat hij ooit getest had in zijn lab. Toch is er één groot verschil tussen Samsungs vlaggenschip en de iPhone 7: de Galaxy Note 7 heeft een Super AMOLED-scherm, Apples nieuwste toptoestel een LCD-scherm. Een bijzonder knappe prestatie dat Apple met zijn LCD-schermen de duurdere AMOLED-schermen nagenoeg weet te evenaren.

Specificaties iPhone 7

De iPhone 7 heeft een 4.7 inch Retina HD-scherm met een resolutie van 1334 bij 750 pixels en een pixeldichtheid van 326 ppi. Onder de motorkap heeft Apple een A10 Fusion chip met M10-bewegingscoprocessor geplaatst. De kloksnelheid hiervan is echter niet bekend gemaakt. Dat geldt ook voor de hoeveelheid werkgeheugen. Dankzij iFixit weten we dat het werkgeheugen 2GB bedraagt. De opslagcapaciteit is afhankelijk van de uitvoering die je kiest en bedraagt 32GB, 128GB of 256GB.

Achterop vinden we een 12 megapixelcamera met autofocus en viervoudige True Tone LED-flitser. Daarnaast is de camera uitgerust met de nieuwe Image Signal Processor (ISP). De FaceTime HD-camera is eveneens vernieuwd en heeft voortaan een resolutie van 7 megapixels.

Verder is de Home-knop vernieuwd, de 3.5mm headphone jack weggelaten en heeft Apple een extra speaker aan de onderkant gemaakt. Ook is de iPhone 7 waterbestendig dankzij zijn IP67 certificering. Houd er wel rekening mee dat vloeistofschade niet onder de garantie valt en de waterbestendigheid na verloop van tijd kan afnemen als gevolg van slijtage. De accu heeft een capaciteit van 1960 mAh.

Het instapmodel van de iPhone 7 kost 769 euro en dan krijg je van Apple 32GB intern geheugen. Voor 128GB geheugen betaal je 879 euro en voor 256GB maar liefst 989 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones