‘iPhone 7 heeft geen fysieke Home-knop’

‘iPhone 7 heeft geen fysieke Home-knop’

Het Worldwide Developers Conference (WWDC) is momenteel in volle gang. Tussen al het beursgeweld door horen we een gerucht voorbijkomen over de nog te verschijnen iPhone 7. Er is namelijk een foto opgedoken waarop het aanstaande vlaggenschip van Apple te zien zou zijn. Daaruit zou blijken dat het toestel niet langer over een fysieke Home-knop beschikt. In plaats daarvan zou de Amerikaanse smartphonemaker een aanraakgevoelige thuisknop aan de voorzijde verwerken.

Het meeste lijkt al bekend te zijn over de iPhone 7. Maar zo nu en dan duikt er weer een interessant nieuwtje op. Dat is ook vandaag het geval. Op de website van Mobipicker is een foto opgedoken waarop volgens de redacteur de iPhone 7 staat afgebeeld. De foto is echter zo wazig dat het net zo goed een andere smartphone zou kunnen zijn.

Aanraakgevoelige knop

Maar goed, laten we voor het gemak er even van uitgaan dat er inderdaad een iPhone 7 op de foto staat afgebeeld. Wat is er dan zo bijzonder aan? Volgens de maker zien we helemaal onderin geen fysieke Home-knop, maar een aanraakgevoelige knop. Hij oogt een stuk platter in vergelijking met de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. In plaats van de knop in te drukken hoef je hem dus alleen maar zachtjes aan te raken, vergelijkbaar met de capacitieve knoppen op het scherm die we bij de meeste Android-smartphones zien.

FaceTime camera

Een tweede aspect dat onmiddellijk opvalt is de camera aan de voorzijde op een andere plek zit, namelijk rechts van de speaker. Bij de huidige modellen vinden we deze aan de linkerkant. Ook de nabijheidssensor is verplaatst: vinden we deze normaal gesproken boven de speaker, op de foto is deze links hiervan geplaatst.

Mobipicker heeft de reputatie niet altijd over de meest betrouwbare bronnen te beschikken. Het is dan ook niet vreemd als je dit nieuws met een korreltje zout neemt.

iPhone 7 volgens Mobipicker

Bron: Mobipicker

Specificaties iPhone 7

Volgens de vele geruchten heeft de iPhone 7 een 4.7 inch scherm met een resolutie van 1334 bij 750 pixels en pixeldichtheid van 326 ppi. Onder de motorkap schuilt naar verluidt een 64-bit A10-chip met M10 bewegingscoprocessor. Het werkgeheugen bedraagt 2GB, de opslagcapaciteit 16GB, 64GB of 256GB.

Er gaan geruchten dat de reguliere iPhone 7 een enkele camera krijgt. De iPhone 7 Plus daarentegen zou een dual-camerasysteem krijgen, een feature die we kennen van de Huawei P9 en LG G5. Ook zou Apple de 3.5mm audio jack weglaten. De Lightning Connector wordt dan waarschijnlijk de aansluiting om een koptelefoon op aan te sluiten.

Verder zou alleen de iPhone 7 Plus een Smart Connector krijgen en moet het instapmodel het zonder doen. De iPhone 7 zou 7,1 millimeter dik zijn, zijn grote broer 7,3 millimeter. Volgens de geruchten zijn beide toestellen waterdicht, maar de IP-certificering is een raadsel. Het is dus goed mogelijk dat het toestel enkel spatwaterdicht is. Ook zou Apple de kleur spacegrijs willen vervangen door een donkerblauwe variant (Deep Blue). Tot slot draaien de iPhone 7 en iPhone 7 Plus op iOS 10.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones