iPhone 7 jailbreak geclaimed door hacker

iPhone 7 jailbreak geclaimed door hacker

De nieuwe iPhone 7 ligt net vers in de schappen, maar inmiddels heeft de eerste hacker gemeld dat hij al een jailbreak heeft. Hiermee zou het de eerste jailbreak zijn die op de definitieve laatste versie van iOS 10 draait. Al vaker heeft de vermeende hacker succesvolle jailbreaks gehad, echter heeft hij deze nooit publiekelijk gemaakt. Deze jailbreak lijkt ook niet publiekelijk te gaan worden.

Beloning

In dit specifieke geval kun je je afvragen of deze hacker werkelijk een dergelijke tool op de markt wil zetten. Sinds enkele jaren kent Apple een beloningsprogramma voor mensen die een bug vinden binnen de software. Een jailbreak hoort ook binnen deze bugreport en de hacker kan hierdoor tienduizenden euro’s opstrijken voor het melden van het probleem. Dat Apple op zijn beurt dat gat dan weer dicht is evident. Het is dus goed mogelijk dat de hacker wel de jailbreak publiekelijk kenbaar maakt, maar hierna zijn melding doorgeeft aan Apple. Zelf geeft de hacker aan dat hij nog niet weet of hij het gaat melden.

Bewijs

Om te bewijzen dat deze hacker succesvol is in zijn jailbreak heeft hij enkele foto’s gemaakt. Duidelijk is te zien dat hij een iPhone 7 met de laatste software draait waarop Cydia werkt. Dit laatste is een alternatieve downloadwinkel welke vaak gebruikt wordt wanneer een iPhone een jailbreak heeft.

iphonejailbreak

Jailbreaks

Met een jailbreak is het mogelijk om applicaties buiten iTunes te downloaden. Ook betaalde applicaties worden op deze manier eenvoudig en gratis beschikbaar gesteld door gebruik te maken van een andere downloadwinkel. Enkel met een jailbreak is dit mogelijk. Elk jaar is het dan ook een strijd onder hackers om als eerste met een dergelijke tool op de markt te komen. De bekende hackergroep Pangu werkt ook aan een jailbreak, maar vooralsnog lijken ze hierin nog niet geslaagd te zijn. Door een iPhone te jailbreaken vervalt ook direct enige vorm van garantie en het is dus zeker niet zonder risico’s. Het levert in het begin wellicht voordelen op, maar bij serieuze problemen kun je misschien achter het net vissen. Pas hier dus wel goed mee op!

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones