‘iPhone 7 krijgt 14% krachtigere batterij’

‘iPhone 7 krijgt 14% krachtigere batterij’

‘Betrouwbare bronnen’ zeggen tegenover Steve Hemmerstoffer, hoofdredacteur van de Franse techwebsite Nowhereelse.fr, dat de batterij van de iPhone 7 een stuk krachtiger is dan zijn voorganger. Volgens hen krijgt het 4.7 inch grote vlaggenschip een 1.960 mAh accu. Ter vergelijking: de iPhone 6S moet het doen met een vermogen van 1.715 mAh.

Dat laat Hemmerstoffer via zijn Twitter account weten. Deze man heeft een bewezen track record: hij heeft in het verleden meer dan eens correcte voorspellingen gedaan omtrent nieuwe, nog te verschijnen toptoestellen, omtrent zowel iPhones als Android-telefoons. Hij zegt dat hij zijn bronnen ‘vrij betrouwbaar’ zijn, maar durft (uiteraard) geen 100% zekerheid te geven.

iPhone-gebruikers vragen al jaren om twee dingen: meer opslaggeheugen bij de instapmodellen en een krachtigere batterij. Het ziet er naar uit dat Apple met de iPhone 7 eindelijk gehoor geeft aan deze wensen. Volgens een recent gerucht neemt de Amerikaanse smartphonemaker afscheid van 16GB geheugen en krijgen de nieuwe generatie iPhones voortaan standaard 32GB intern geheugen.

Ook lijkt het bedrijf iets te gaan doen aan de batterij. Als het gerucht van de 1.960 mAh batterij klopt, betekent dit dat de iPhone 7 een batterij krijgt die 14% krachtiger is. Of dit één-op-één betekent dat de volgende iPhone ook 14% langer meegaat op een enkele batterijlading, is nog maar de vraag. Het is mogelijk dat ze een scherm met hogere resolutie krijgen waardoor deze meer energie nodig hebben. Of voorzien worden van een feature die om meer power vraagt waar we nog niet van op de hoogte zijn. We weten het gewoon simpelweg niet.

Of de iPhone 7 Plus eveneens een krachtigere batterij heeft, is onbekend. Het ligt echter wel in de lijn der verwachting als de reguliere uitvoering deze krijgt.

Apple iPhone 7 Pro

Verkoop boost

Zowel het hogere standaardgeheugen als de krachtigere batterij zijn twee factoren die de verkoop een boost zouden kunnen geven. In de eerste drie maanden van het jaar verkocht Apple ‘slechts’ 51,19 miljoen iPhones. Daarmee is het bedrijf weliswaar de grootste smartphoneproducent ter wereld, maar toch waren aandeelhouders niet blij met het resultaat. Dit omdat de smartphoneverkoop met maar liefst 16% daalde in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast was het de eerste keer in de geschiedenis van het bedrijf dat het lagere verkoopcijfers voor zijn vlaggenschepen in de boeken moest noteren.

Voor het einde van de maand moet Apple de financiële resultaten van het tweede kwartaal presenteren. Dan zullen we zien of de lancering van de iPhone SE de telefoonverkoop heeft weten te stimuleren of niet.

Specificaties iPhone 7

Hoogstwaarschijnlijk presenteert Apple in september zijn nieuwe vlaggenschip, maar dat wil niet zeggen dat er niet al maanden volop over gesproken wordt. Volgens het geruchtencircuit krijgt de iPhone 7  een 4.7 inch scherm met een resolutie van 1334 bij 750 pixels. Onder de motorkap vinden we naar verluidt een 64-bit A10-chip met M10 bewegingscoprocessor, 2GB werkgeheugen en 16GB, 64GB of 256GB aan opslagcapaciteit. Het toestel krijgt een enkele camera, al is de resolutie nog altijd onbekend. De aansluiting voor de headset verdwijnt en wordt mogelijk vervangen door een extra speaker aan de onderzijde.

Als we de berichtgeving mogen geloven is de iPhone 7 slechts 7,1 millimeter dik. Ook horen we geluiden dat het toestel waterdicht is. Het gerucht gaat dat de fysieke Home-knop plaats maakt voor een capacitieve knop met haptische feedback. Recente foto’s van de iPhone 7 Plus suggereren echter dat hij misschien toch zijn fysieke Home-knop met geïntegreerde vingerafdruksensor houdt. Tot slot komt het vlaggenschip met de nieuwste versie van Apples besturingssysteem: iOS 10.

Naast de iPhone 7 kunnen we tevens de grotere en krachtigere iPhone 7 Plus verwachten. We hebben ook signalen gezien dat Apple in september mogelijk met een derde uitvoering op de proppen komt: de iPhone 7 Pro. Over een kleine twee maanden weten we meer.

iPhone 7 conceptfoto van Martin Hajek

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones