‘iPhone 7 krijgt drukgevoelige Home-knop’

‘iPhone 7 krijgt drukgevoelige Home-knop’

De iPhone 7 neemt toch afscheid van de fysieke Home-knop. Deze maakt plaats voor een drukgevoelige knop. Ook zou het nog te verschijnen vlaggenschip wel degelijk een dubbele camera krijgen en stapt Apple af van zijn tweejarige updatecyclus.

Dat schrijft Mark Gurman, een journalist bij de gerenommeerde zakenkrant Bloomberg. Hij heeft in het verleden meer dan eens verhalen over Apple geschreven die achteraf gezien correct bleken te zijn. Alle reden dus om zijn claims serieus te nemen.

Drukgevoelige Home-knop

Geruchten over een capacitieve of drukgevoelige Home-knop zijn niet nieuw. Enkele weken geleden doken de eerste berichten over deze feature al op in de media. Ook Telefoonabonnement.nl berichtte hier destijds over. Sindsdien bestaat er echter de nodige verwarring. Vlak na de berichtgeving over de drukgevoelige knop aan de voorzijde, doken er verhalen op dat Apple zou vasthouden aan het design van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, de huidige vlaggenschepen van het bedrijf. Dat hield onder meer in dat de fysieke Home-knop nergens heen zou gaan en voorlopig niet vervangen zou worden door een aanraakgevoelige knop.

Mark Gurman spreekt de laatste geruchten tegen. Dat wil zeggen, deels. Het klopt volgens hem dat Apple inderdaad een nieuw design voorbereidt, maar dat we deze pas volgend jaar te zien krijgen. Het vlaggenschip dat we in september te zien krijgen –Gurman neemt de naam ‘iPhone 7’ nadrukkelijk niet in zijn mond, omdat de naam van het toestel nog niet bekend is– lijkt qua vormgeving inderdaad op iPhone 6S en iPhone 6S Plus, maar met enkele grote verschillen.

Wat zijn die verschillen dan? Om te beginnen krijgt de iPhone 7/iPhone 6SE/ iPhone S een drukgevoelige Home-knop, zoals voorspeld. Zodra je deze aanraakt –je kunt hem immers niet meer indrukken zoals nu het geval is– voel je een ultrasone trilling in je vinger. Dit noemen we ook wel haptische feedback.

iPhone 7 Plus

Dubbele camera

Naast een drukgevoelige Home-knop krijgt de iPhone 7 tevens een dubbele camera. Dit gerucht hoorden we enkele maanden geleden al, met werd toen al snel van de hand gedaan om technische obstakels de implementatie van een dual-camerasysteem in de weg stonden. Toen hoorden we verhalen dat enkel de iPhone 7 Pro een dubbele camera zou krijgen. Deze feature zagen we tevens op diverse conceptfoto’s van het toestel. Volgens Gurman, die zich baseert op insiders of anonieme bronnen uit de productieketen, krijgt ook de reguliere versie straks een dual-camerasysteem.

Verder zegt Gurman dat de koptelefoonaansluiting verdwijnt en plaatsmaakt voor een tweede speaker. Muziek luisteren gebeurt straks met de Lightning Connector of via Bluetooth. Zo schreef ik gisteren nog een verhaal dat Apple voor dit doeleinde een nieuwe Bluetooth-chip heeft laten ontwerpen, zodat draadloze koptelefoons nog energiezuiniger zijn en je dus nog langer naar je favoriete muziek kunt luisteren.

Tot slot schrijft de journalist dat Apple volgend jaar afscheid neemt van zijn tweejarige cyclus. Om de tiende verjaardag van de iPhone te vieren, wil het bedrijf volgend jaar een speciale smartphone op de markt brengen. Volgens het geruchtencircuit is deze onder meer uitgerust met een AMOLED-scherm en irisscanner. Of het einde van de tweejarige cyclus blijvend is, laat Gurman in het midden.

iPhone 7

Specificaties iPhone 7

Volgens de laatste stand van zaken krijgt de iPhone 7 een 4.7 inch display, maar met een hogere resolutie. De huidige schermresolutie van 1334 bij 750 pixels maakt naar verluidt plaats voor een FHD-display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Deze schermresolutie vinden we momenteel enkel bij de Plus-modellen. Onder de motorkap plaatst Apple een A10 processor met M10 bewegingscoprocessor, 2GB of 3GB RAM en minimaal 32GB intern geheugen. Verder is het vlaggenschip waterdicht, slechts 7,1 millimeter dik en draait hij op iOS 10. Naast de reguliere variant en iPhone 7 Plus toont Apple in september naar verluidt nog een derde model: de iPhone 7 Pro.

Zoals uit dit bericht blijkt laat Apple de koptelefoonaansluiting weg en krijgt de iPhone 7 een dubbele speaker. Ook het dual-camerasysteem lijkt een realiteit te worden, evenals de capacitieve Home-knop. Volgens de laatste berichten krijgt alleen de iPhone 7 Pro een Smart Connector. Tot slot verschijnt de iPhone 7 in de kleuren die we allemaal kennen, namelijk zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Sommigen houden vol dat het vlaggenschip ook in het zwart of Space Black wordt uitgebracht.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones