‘iPhone 7 krijgt FHD-scherm’

‘iPhone 7 krijgt FHD-scherm’

Het beeldscherm van de iPhone 7 krijgt een hogere resolutie dan we voorheen voor lief aannamen. Volgens twitteraar The Malignant, een bron die in het verleden regelmatig in verband is gebracht met het lekken van correcte informatie over Apple-producten en Android-telefoons, krijgt de iPhone 7 een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels, oftewel Full HD. De iPhone 7 Pro krijgt eveneens een hogeresolutiescherm, maar dan met een 2K-schermresolutie.

Wie het gesprek van The Malignant naleest, merkt dat de beroepslekker overtuigd is van zijn informatie. Hij zegt dat zijn info niet afkomstig is van Weibo, de Chinese Twitter variant waar de meest uiteenlopende en veelal discutabele informatie opduikt. Sterker nog, hij zegt dat hij iemand gesproken heeft die op de hoogte zou zijn van de plannen van Apple.

Deze anonieme bron heeft tegen hem gezegd dat Apple de schermresolutie van zijn aankomende vlaggenschepen een flinke upgrade heeft gegeven. Zo heeft de iPhone 6S momenteel een resolutie van 1334 bij 750 pixels. Dat wordt volgens The Malignant een Full HD-scherm.

De iPhone 6S Plus daarentegen kennen we met een FHD-display. Ook dit toptoestel krijgt volgens de twitteraar een hogere schermresolutie: 2560 bij 1440 pixels, ook wel Quad HD of 2K genoemd. Ook 2.5D Glass maakt wederom zijn comeback. De schermformaten van respectievelijk 4.7 inch en 5.5 inch blijven intact.

Tot slot bevestigt The Malignant het bestaan van de zwarte variant van de iPhone 7. Afgelopen weekend publiceerde hij de volgende tweet en foto’s.

Specificaties iPhone 7

Volgens de laatste stand van zaken krijgt de iPhone 7 een 4.7 inch display. Als we The Malignant mogen geloven maakt de huidige schermresolutie van 1334 bij 750 pixels dus plaats voor een FHD-display. De iPhone 7 Plus heeft een beelddiagonaal van 5.5 inch en krijgt volgens de twitteraar een 2K-scherm. Onder de motorkap heeft Apple een A10 processor met M10 bewegingscoprocessor, 2GB of 3GB RAM en minimaal 32GB intern geheugen geplaatst. Verder is het toestel waterdicht, slechts 7,1 millimeter dik (7,3 millimeter voor de iPhone 7 Plus) en draait hij op iOS 10. Naast de reguliere variant en iPhone 7 Plus toont Apple in september naar verluidt nog een derde model: de iPhone 7 Pro.

Tevens krijgt het aanstaande vlaggenschip mogelijk 3.5mm audio jack, een dubbele speaker aan de onderkant en een enkele cameralens. De laatste berichten suggereren dat alleen de iPhone 7 Pro een dual-camerasysteem krijgt, evenals Smart Connector. De fysieke knop aan de voorzijde wordt mogelijk vervangen door een capacitieve knop met haptische feedback, maar er gaan ook geruchten dat Apple hier voorlopig nog van afziet.

Wat betreft de kleuren: de iPhone 7 verschijnt in ieder geval in de kleuren die we allemaal kennen, namelijk zilver, spacegrijs, goud en roségoud. The Malignant houdt vol dat het vlaggenschip ook in het zwart wordt uitgebracht, ook wel Space Black genoemd door sommigen. Over de donkerblauwe, Deep Blue gekleurde kleurvariant hebben al geruime tijd niets meer gehoord.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding