‘iPhone 7 net zo krachtig als iPad Pro’

‘iPhone 7 net zo krachtig als iPad Pro’

De laatste maanden heeft Telefoonabonnement.nl al veelvuldig geschreven over de iPhone 7. Het lijkt soms wel of er dagelijks wel één of meerdere nieuwe geruchten de kop opduiken over het nog te verschijnen vlaggenschip. En dat is ook vandaag niet anders. Uit een benchmark zou blijken dat de iPhone 7 net zo snel en krachtig is als de iPad Pro.

Onze collega’s van TechTastic zijn via Weibo op een benchmark gestuit waaruit blijkt dat de A10-chip wat betreft prestaties en rekenkracht gelijkwaardig is aan die van A9X. Deze laatste chip is op dit moment Apples krachtigste processor en vinden we terug in de iPad Pro (12.9) en (9.7), die respectievelijk vorig jaar september en maart van dit jaar zijn onthuld. De iPhone 6S en iPhone 6S Plus werken met een A9 chipset met M9 bewegingscoprocessor. Als de grafiek de juiste waarden weergeeft, dan is de A10-chipset die we in de iPhone 7 terugvinden zo’n 19% sneller dan de huidige A9.

Prestaties A10-processor

Meer power

Het heeft er alle schijn naar dat Apple zijn toptoestellen meer power wil geven dan zijn voorgangers. Zo schreven we eerder deze week over het gerucht dat Apple dat de iPhone 7 een 14% krachtigere batterij krijgt. In plaats van 1.715 mAh die we momenteel in de iPhone 6S vinden, zou de accu van het nog te verschijnen vlaggenschip een vermogen van 1.960 mAh herbergen.

Zoals gebruikelijk komt Apple ook dit jaar met een grotere variant van zijn vlaggenschip: de iPhone 7 Plus. Deze phablet heeft volgens iCulture niet 2GB, maar 3GB werkgeheugen onder de kap. Hoe groter het werkgeheugen, des te meer informatie over belangrijke processen opgeslagen kunnen worden in dit tijdelijke geheugen. Wederom een aanwijzing dat Apple inzet op meer power.

Tot slot zou Apple afscheid nemen van 16GB opslaggeheugen voor het instapmodel. In plaats daarvan zou het Amerikaanse technologiebedrijf de voorkeur geven aan 32GB intern geheugen. Dat houdt in dat je twee keer zo veel opslagruimte overhoudt om je foto’s, video’s, muziek, apps en andere bestanden op te slaan.

Kleuren

Over de kleuren waarin de iPhone 7 straks verschijnt gaan de wildste verhalen de ronde op internet. Volgens één van die geruchten zou Apple afscheid nemen van de populaire space grey en een nieuwe donkerblauwe kleurvariant Deep Blue willen introduceren. Volgens een ander bericht klopt hier niets van, maar krijgen we juist een donkergrijze/zwarte variant te zien.

Allemaal lariekoek, als we de laatste geruchten mogen geloven. Zo dook de onderstaande foto gisteren op. Hierop zien we de oude, vertrouwde kleuren die we van de iPhone 6S kennen: zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Geen donkerblauw of zwart dus. Het feit dat deze kleuren ontbreken op de foto is overigens geen teken dat ze helemaal niet verschijnen: afwezigheid van bewijs is immers geen bewijs van afwezigheid.

iPhone 7 kleuren

Specificaties iPhone 7

Over een kleine twee maanden onthult Apple zijn nieuwste vlaggenschepen. Tot die tijd zullen we het met geruchten moeten doen. Volgens de vele verhalen die de afgelopen maanden zijn verschenen krijgt de iPhone 7  een 4.7 inch scherm met een resolutie van 1334 bij 750 pixels. Onder de motorkap vinden we –zo suggereert de afbeelding die TechTastic opspoorde– een 64-bit A10-chip met M10 bewegingscoprocessor. Verder heeft Apple gekozen voor 2GB werkgeheugen minimaal 32GB aan opslagcapaciteit. Het toestel krijgt een enkele camera, al is de resolutie nog altijd onbekend (waarschijnlijk 12 megapixels of meer). De aansluiting voor de headset verdwijnt, maar daarvoor krijgen we een extra speaker aan de onderkant.

De iPhone 7 is volgens de berichtgeving waterdicht en slechts 7,1 millimeter dik. Het gerucht gaat dat de fysieke Home-knop plaats maakt voor een capacitieve knop met haptische feedback, hoewel hier nog onduidelijkheid over bestaat. Recente berichten suggereren namelijk dat hij misschien toch zijn fysieke Home-knop met geïntegreerde vingerafdruksensor behoudt. Tot slot komt het vlaggenschip met de nieuwste versie van Apples besturingssysteem: iOS 10.

Naast de iPhone 7 komt Apple naar verluidt nog met twee vlaggenschepen op de proppen in september: de iPhone 7 Plus en iPhone 7 Pro. De laatstgenoemde variant gaat volgens de geruchten minimaal 945 euro kosten.

iPhone 7 conceptfoto spacezwart Martin Hajek

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones